Jansik: Ha egy fiatal közel kerül ahhoz, hogy helyettem utazzon, többet kell dolgoznom!

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 10:43
null
A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos mérkőzéssel zárta le a franciákkal közös edzőtábort, a csapat négy góllal győzött a Komjádiban. A találkozó után az ötgólos csapatkapitánnyal, Jansik Szilárddal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Jansik Szilárd 5 gólt dobott, amikor nehezen ment, a hátára vette a csapatot. Vajon ez is egy csapatkapitány feladata?

„Lehet mondani, hogy igen, de simán lesz olyan mérkőzés, amikor eggyel nyerünk, én mondjuk három személyi hibát gyűjtök, és nem lövök egyetlen gólt sem. Ez nem külön feladatom, de örülök, hogy most így jött ki. Bízom abban, hogy a vb-re is nagyon jó lesz a forma. Azért vagyunk jó csapat, mert mindig van, aki a hátára tudja venni. Ma több részem volt benne, de mindig együtt nyerünk, együtt veszítünk. Ha nem lőttem volna egyetlen gólt sem, akkor is ugyanolyan boldog lennék.”

Videónkban elmeséli, hogyan élte meg itthonról a fiatalok remek Európa-bajnoki szereplését, illetve, hogy mennyire motiválja őket, hogy a világbajnoki és az olimpiai keret ajtaján kopogtatnak a fiatalok. Végül azt is megtudjuk, holt tart a vb-felkészülés  és milyen céllal utazik Dohába.

VÍZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Franciaország 14–10 (2–1, 2–1, 4–6, 6–2)
Budapest, Komjádi uszoda, 1600 néző. Vezette: Kun Gy., Debreczeni N.
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – Angyal, Varga Dénes, JANSIK SZ. 5, Kovács P., VÁMOS 2, ZALÁNKI 3. Csere: Molnár E., Manhercz K. 1, VIGVÁRI VINCE 2, Tátrai D. 1, Német T. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
FRANCIAORSZÁG: FONTANI – Marzouki 1, VENROUX 4, Khasz 1, Bodegas, Crousillat 1, Bjorch. Csere: Vanpeperstraete, Saudadier 1, Nardon 1, Marion-Vernoux, Denardi 1. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Gól – emberelőnyből: 13/7, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Vanpeperstraete (30. p.), Marzouki (32. p.), Angyal (32. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik