Ismét edzett egy jót a válogatott, most Kanada volt a szenvedő fél

Vágólapra másolva!
2008.02.23. 21:21
Magabiztos, tizenhárom gólos győzelmet aratott a magyar vízilabda-válogatott a kecskeméti Volvo-kupán Kanada ellen. Kemény Dénes csapata végig uralta a játékot, védekezésével szinte teljesen ellehetetlenítette a vendégtámadásokat, elöl pedig - főleg a második félidőben - látványosan, és eredményesen pólózott, végül 15-2-re nyert.
Kiss Gergely ismét szenzációsan játszott
NS-archív
Kiss Gergely ismét szenzációsan játszott
Kiss Gergely ismét szenzációsan játszott
NS-archív
Kiss Gergely ismét szenzációsan játszott

Pénteken egy könnyed kilencgólos győzelemmel, szombaton pedig egy még nagyobb különbségű sikerrel boldogította a magyar pólóválogatott a kecskeméti uszodába kilátogató nézőket. Kemény Dénes csapata Kanadát verte 15-2-re.

Relatíve sokat kellett várni az első gólunkra. Kiss Gerely "mindössze" a harmadik percben talált be a kanadai kapuba, előtte több támadást is sikertelenül fejezett be válogatottunk.

A folytatásban precízen védekezett, támadásban pedig egyenletesen gyűjtögette góljait a magyar csapat.

A második játékrész legvégén Biros Péter remek ejtésével alakult ki az első félidő eredménye: hat gólt dobott és egyetlen egyet sem szedett be csapatunk.

Az első két negyedben három előny-, és két akciógólt szerzett a magyar együttes (a már említett ötméteressel együtt teljes a fél tucat találat).

Szécsi Zoltán helyett Baksa László érkezett a kapuba, így elmondható, hogy az Eger játékosa kapott gól nélkül zárta a mérkőzést - igaz, csak "fél időt" töltött a vízben.

Baksát ellenben hamar felavatták a kanadaiak, akik a harmadik negyed legelején szerezték meg első góljukat. Nathanian Miller nevét azért illik leírni, hisz nem sok kanadai lőtt gólt a világ egyik legjobb nemzeti csapatának. (Később kiderült: ezen a napon senki más, hisz a vendégek másik találatát is Miller szerezte)

A bekapott gól kissé "felzaklatta" csapatunk játékosait, akik a folytatásban még inkább gondoskodtak a látványos, és egyben eredményes játékról.

Molnár Tamás Hosnyánszky Norbert passzát húzta be a vendégkapuba a harmadik negyed utolsó percében. Ekkor már tíz góllal, 12-2-re ment a Kemény-csapat.

Az utolsó negyedben csak a különbség volt kérdéses. Végül 15–2-re nyertünk.

VOLVO-KUPA

2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-KANADA 15–2 (3–0, 3–0, 6–2, 3–0)
Kecskemét, 1000 néző
V: Moliner (spanyol), Hart (ausztrál)
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 8/0
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Hosnyánszky (24. p.)
Magyarország: SZÉCSI - Szivós, BIROS 2, Gór-Nagy 1, MOLNÁR T. 1, Kiss Cs., KISS G. 3, Csere: Baksa (kapus), Kásás 2, Benedek 1, Steinmetz Á. 1, Varga II Zs. 1, Hosnyánszky, Madaras, Varga T. 2
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nem a mi hibánk, hogy ilyen sima lett a mérkőzés, de így is voltak eltérések az egyéni teljesítmények között, ami segíthet majd a májusi döntésben.
A 2. forduló másik mérkőzésén: Ausztrália–Románia 11–10 (3–2, 2–1, 2–1, 4–6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik