Kemény tíz hónapja tudta: Benedek visszatér

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 18:36
A közvélemény csütörtökön este értesült Benedek Tibor visszatéréséről, de Kemény Dénes szövetségi kapitány már tíz hónapja tudta, a közelgő vízilabda-világbajnokságon ismét számíthat a szuperklasszisra. A szakvezető szerint a balkezes csillag „reaktiválása” csak akkor hozhat számottevő hasznot a válogatottnak, ha a többiek „nem dőlnek hátra, hogy most már kevesebb feladatuk van”.

Kemény Dénes az NSO TV-nek adott nyilatkozatában árulta el, hogy Benedekkel közösen már a múlt év első felében eldöntötte, 2007-től ismét szerepet szán a kétszeres olimpiai bajnoknak.

„Igazából azóta forrt a gondolat, hogy Tibor egészségi állapotára hivatkozva bejelentette, nem vállalja a válogatottságot. Én akkor rögtön, az első egy-két napos csalódottságom után azt gondoltam, a helyzet annyiban megváltozhat, ha teljesen meggyógyul, akkor visszajöhet. De ez csak akkor lenne jó, ha időben meggyógyulna ahhoz, hogy nem az olimpiai évben térjen vissza” – mondta Kemény Dénes.

A kapitány elárulta, a közös döntés márciusban született meg a visszatérésről, s annak bejelentésének az ad mostani aktualitást, hogy kijelölte a világbajnokságra készülő tizenkilences keretet.

„Miután most megérkezett a vb-keret, számításba vettem, most ez történt” – jegyezte meg a szakvezető az örömteli hír kapcsán.

A kapitány azt is leszögezte, a balkezes világklasszis visszatérésre még nem jelent garanciát az aranyérmekre.

„Úgy gondolom, hogy a Benedek Tibit mindenki ismeri, de nem jelent életbiztosítást a jelenléte, nem mondhatom, hogy akkor most nyerni fogunk. Persze valamivel nagyobb a sanszunk a győzelemre, hiszen eggyel több játékos, eggyel több a jó játékos a keretben, valószínűleg egy erősebb csapat alakul ki. Ha bekerül azért, mert valaki vele szemben meg akarja tartani a helyét, s továbbfejlődik. Ennyivel erősödik a csapat” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Kemény Dénes azonban sietett hozzátenni: a válogatottnak nem szabad lazítania, mert Benedek visszatér.

„Nem jelentheti azt, hogy most mindenki hátradől” – mondta a szakember, s figyelmeztetett arra, hogy ha a játékosok nem lesznek eléggé szorgalmasak, akkor a végén „veszít” Benedek reaktiválásával.

A csapatkapitányi kérdésre kitérve Kemény Dénes világossá tette, Kásás Tamás élvezi a bizalmat, miután 2004-ig Benedek volt ezen a „poszton”.

„Tibor sem csapatkapitánynak tért vissza, hanem bekerülni a tizenhármas utazó csapatba” – zárta mondandóját a magyar vízilabda-válogatott első számú szakmai főnöke.

.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik