Vizes vb: Märcz Tamás szűkítette a férfiválogatott keretét

Vágólapra másolva!
2022.06.05. 21:22
null
Märcz a jövő héten tovább csökkenti a létszámot (Fotó: Tumbász Hédi)
Alig egy nappal azt követően, hogy a Zalánki Gergő vezette Pro Recco megvédte a címét a Bajnokok Ligája Belgrádban rendezett nyolcas döntőjében, Märcz Tamás, a hazai rendezésű vizes világbajnokságra készülő magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette a csapat keretét. Már csak 20 játékos bízhat benne, hogy medencébe szállhat a margitszigeti Hajós uszodában a június 18. és július 3 között sorra kerülő tornán.

A szövetségi kapitány döntése értelmében két kapus, Csoma Kristóf és Mizsei Márton, míg a mezőnyjátékosok közül Batizi Benedek, Csacsovszky Erik, Sánta Dániel, Vadovics Viktor és Vigvári Vince maradt ki.

Märcz Tamás a hétvégén a helyszínen tekintette meg a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjét. A végül bronzérmes Ferencvárosban érdekelt kerettagok, valamint a győztes Pro Reccóból Zalánki Gergő három nap pihenőt kapott.

„Egy hétig készülünk így együtt, ami után újra szűkíteni fogok. Fontosnak tartom, hogy lássuk, ki milyen állapotban érkezik majd. Ennek is megfelelően az első időszakban oda kell figyelnünk, hogy regenerációt segítő edzésekkel is készüljünk. Rendhagyó a felkészülés, tudtuk, erre készültünk, ugyanakkor bízunk benne, hogy viszonylag hamar magas fokozaton tudunk majd dolgozni” – tette hozzá a szakember, aki a június 13-i héten a kanadai válogatottal tart közös tréningeket csapatának, majd közvetlenül a vb előtt a horvátok elleni edzőmeccseken tesztelheti immár a végleges vb-keretét.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két találkozót nézhetnek meg a szurkolók – kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

Az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes férfiválogatott az A-csoportban június 21-én Montenegróval találkozik majd először, két nappal később Brazíliával, június 25-én pedig Grúziával mérkőzik meg.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: LévaiMárton (OSC),SzakonyiDániel (FTC),VogelSoma (FTC)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: AngyalDániel (Szolnok),BuriánGergely (OSC),ErdélyiBalázs (Vasas),FeketeGergő (FTC),HáraiBalázs (OSC),JansikSzilárd (FTC),KonarikÁkos (Szolnok),ManherczKrisztián (OSC),MezeiTamás (Vasas),MolnárErik (FTC),NagyÁdám (Szolnok),NémetToni (FTC),PohlZoltán (FTC),VargaDénes (FTC),VámosMárton (FTC),VigváriVendel (FTC),ZalánkiGergő (Pro Recco, olasz)

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik