Vizes vb: csaknem 350 ezer szurkolót várnak az eseményre

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2017.06.30. 16:10
Sajtótájékoztató keretén belül jelentették be a vizes világbajnokság szervezői a Hajós uszoda megújulását, s egyúttal a Margitszigeten elvégzett fejlesztésekről is szó esett.

„Mintegy 350 ezer szurkolót várnak a vizes világbajnokságra” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd arról is beszélt, hogy a pólótornának otthont adó Hajós uszoda fejlesztése már a befejező fázisnál tart. Ennek során megújult az uszodatér, a beltéri és a kültéri medencék, a kiszolgáló létesítmények, de újak a rajtkövek, a zászlók, a kötelek, illetve a konditeremben az eszközök.Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd arról is beszélt, hogy a pólótornának otthont adó Hajós uszoda fejlesztése már a befejező fázisnál tart. Ennek során megújult az uszodatér, a beltéri és a kültéri medencék, a kiszolgáló létesítmények, de újak a rajtkövek, a zászlók, a kötelek, illetve a konditeremben az eszközök.

Az államtitkár arról is szót ejtette, hogy csaknem 8000 ezer férőhelyes lesz a Hajós uszoda a világbajnokságon, s bízik benne, hogy a létesítmény a jövőben is szolgálja az élsportot, az utánpótlást, a diák- és a szabadidősportot.

Szántó Éva, a BP 2017 ügyvezető igazgatója elmondta, a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén egy kivetítőt is felállítanak, ahol a pólómeccsek mellett az úszódöntőket is követni lehet.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke hozzátette, a Hajós és a Komjádi uszoda alkotta három kilométer sugarú körben nem lesznek létesítményproblémái a következő ötven évben a magyar vízilabdának, ráadásul a Duna Aréna mellett a Dagály uszoda is megújul. A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok sportvezető szerint a csapat elvárása nem tér el a közönség vágyaitól. Az elsődleges cél az elődöntő, s Kemény Dénes biztos benne, ha bejut a négy közé a csapat, a hazai közönség előtt biztosan nyer legalább egy meccset – az már érmet, a kettő győzelem meg aranyat ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik