Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamás kerüli a válaszadást

NSO NSONSO NSO
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 09:19
null
Gyárfás Tamás (balra) csütörtökön nem válaszolt az ügyészek kérdéseire (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)
A héten folytatódott a Fenyő-gyilkosság büntetőperének tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A felbujtással vádolt Gyárfás Tamás az ügyészség és a bíró kérdéseinek nagy részére nem válaszolt csütörtökön – írja a pestisracok.hu.

A Magyar Úszószövetség korábbi elnökét azzal vádolják, hogy megbízta az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János médiavállalkozó megölésével. Fenyőt 1998-ban Budapesten ölte meg Jozef Rohác, aki jelenleg jogerős szabadságvesztését tölti.

Gyárfás a vizsgálat kezdete óta tagadja bűnösségét.

A Pesti Srácok beszámolója szerint az ügyészség csütörtökön a Tasnádi Péterhez fűződő korábbi kapcsolatáról faggatta a vádlottat. Tasnádi azt állította, Gyárfás bízta meg Fenyő János megölésével, s ezért tizenkétmillió forintot fizetett neki, ám Tasnádi végül nem teljesítette a megbízást. Gyárfás tagadta ezt, álláspontja szerint kölcsönt adott Tasnádinak egy adótartozás miatt.

Az ügyészek nehezményezték, hogy Gyárfás gyakran nem a kérdéseikre válaszolt, hanem ártatlanságát hangoztatta, illetve újra azt állította, hogy a vádirat tévedéseken és csúsztatásokon alapul, a tanúk pedig nem mondtak igazat vallomásaikban.

Póta Péter bíró kimondta, Gyárfás nem hajlandó válaszolni a kérdésekre.

A bíró szerint a Portik Tamás által titokban készített hangfelvételek alapján Gyárfás bizalmas viszonyban volt Portikkal, ám Gyárfás állítja, nem volt közeli kapcsolatban vele, s annak idején nem volt tudomása Portik alvilágban betöltött szerepéről.

A büntetőper két hét múlva folytatódik.

Ahogy arról beszámoltunk, Szabó Tünde olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszót, sportért felelős államtitkárt, a Magyar Úszószövetség volt főtitkárát jelöli a magyar szövetség a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) vezetőségébe, amelyben az idén lejár Gyárfás négyéves megbízatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik