Úszás: megszületett a döntés a Kenderesit érintő doppingügyben – sajtóhír

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 15:52
null
Kenderesi Tamás (Fotó: Török Attila)
A Mandiner információi szerint megszületett az elsőfokú döntés a több magyar sportolót, köztük az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást is érintő doppingügyben.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, Kenderesi Tamást doppingeljárás alá vonták. A 26 éves úszó ellen azután indult meg az eljárás, hogy biológiai útlevelének vizsgálata során a WADA-akkreditált osztrák laboratórium szakértője eltéréseket talált a korábbi hematológiai paramétereihez képest.

Az adatokat különböző, egymástól függetlenül dolgozó hematológus szakemberek is megvizsgálták, majd lezajlott a több körös bizonyítási eljárás. Ennek eredményéről a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezetője úgy fogalmazott, „a WADA-szakértők ezután is masszívan fenntartották a véleményüket” – írja a Mandiner.

Az ítélet elsőfokú, így egyelőre nem jogerős. A döntéssel szemben a sportolóknak, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Úszószövetségnek is joga van fellebbezni. Amennyiben így határoznak, az ügyben a Nemzetközi Sportdöntőbíróság határoz.

A döntés részletei egyelőre nem ismertek, de a Mandiner úgy tudja, legvalószínűbb, hogy a sportoló kér majd jogorvoslatot az ügyben. Ezen információból arra lehet következtetni, hogy a sportolót elmarasztaló döntés született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik