Junior nyílt vízi úszó-vb: orosz fiúé az első arany

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 13:34
Orosz sikerrel – az arany és a bronz is nekik jutott – kezdődött Balatonfüreden a 2. junior nyílt vízi úszó-világbajnokság; a junior fiúk 7.5 kilométeres versenyében a magyarok is kiválóan helytálltak, Kiss Attila a 7., Orosz Ádám a 12. helyen végzett a 44 úszót felvonultató mezőnyben.

„Összességében nagyon jól éreztem magam – nyilatkozta Kiss Attila. – Igaz, versenyen még nem úsztam ilyen hideg vízben, ráadásul a hullámok is nagyok voltak, de így is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült előrébb végeznem. Azt hiszem, főleg azon múlt, hogy későn vettem észre, néhányan megléptek. Annak örülök, hogy sikerült javítanom az Európa-bajnoki helyezésemen, de mindig a dobogó, az érem a cél, így nem lehetek teljesen elégedett. Ugyanakkor ennél többet nem tudtam volna tenni, nagyon kihajtottam magam.”Kiss Attila. – Igaz, versenyen még nem úsztam ilyen hideg vízben, ráadásul a hullámok is nagyok voltak, de így is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült előrébb végeznem. Azt hiszem, főleg azon múlt, hogy későn vettem észre, néhányan megléptek. Annak örülök, hogy sikerült javítanom az Európa-bajnoki helyezésemen, de mindig a dobogó, az érem a cél, így nem lehetek teljesen elégedett. Ugyanakkor ennél többet nem tudtam volna tenni, nagyon kihajtottam magam.”

„Az első négy kör jól sikerült, utána kicsit lemaradtam, ám a hajrában sikerült zárkóznom, három pozíciót is előreléptem – mondta Orosz Ádám. – Nagyon elégedett vagyok a helyezéssel, mert sokat javítottam a zágrábi Európa-bajnoksághoz képest. Befelé, az első egyenesben nagyok voltak a hullámok, viszont amikor visszafelé úsztunk, rájuk tudtunk feküdni, és ez sokat segített. A fordulókban és a rajt után is volt némi adok-kapok, de semmi komoly, csak amennyi a szakághoz hozzátartozik.”

A folytatásban az ifjúsági lányok öt kilométeres futama következik.

2. junior nyílt vízi úszó-világbajnokság, Balatonfüred
Junior fiúk, 7.5 km

1. Anton Jevszikov (Oroszország) 1:27:08.32
2. Diego Vera (Venezuela) 1:27:11.21
3. Kirill Beljajev (Oroszország) 1:27:28.16
...
7. Kiss Attila (Magyarország) 1:28:00.90
12. Orosz Ádám (Magyarország) 1:28:25.54

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik