Tenisz: Fucsovics elvárta magától Auger-Aliassime legyőzését

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2023.10.07. 16:42
null
Fucsovics Márton nem érzi, hogy igazi veszélyt jelentett rá Félix Auger-Aliassime játéka (Fotó: Getty Images, archív)
Legmagasabban rangsorolt játékosunk úgy véli, ha a válla bírja majd az erőltetett menetet, egyenlő esélyekkel lép pályára Francisco Cerúndolóval a teniszezők sanghaji mestertornán.

 

– Nagyon hosszú meccs volt a pénteki, kijelenthető, hogy ön bírta jobban a végét fizikailag és mentálisan?
– Azt nem tudom, hogy fizikailag vagy mentálisan én bírtam-e jobban, de az biztos, hogy én játszottam a jobb teniszt. Magabiztos voltam és nem is éreztem, hogy igazi veszélyt jelent rám Félix játéka. Volt néhány gém, amikor nagyszerűen adogatott, de ha a labda játékban volt, akkor az történt a pályán, amit én akartam – válaszolta a Nemzeti Sportnak a ranglista-57. Fucsovics Márton, aki a világranglistán 15. kanadai Félix Auger-Aliassime 7:6, 4:6, 6:3-as legyőzésével harmadik körbe jutott a sanghaji mestertornán, s magyar idő szerint vasárnap délelőtt az argentin Francisco Cerúndolóval csap össze.

– Érezte Auger-Aliassime-on, hogy nagyon rossz éve van és finoman szólva sem duzzad az önbizalomtól?
– Lehet, hogy rosszabb éve van, de mégiscsak ott van a ranglistán a top húszban... Ez semmiképp nem lebecsülendő. Tudjuk, hogy átesett egy edzőcserén, és kicsit talán „elveszettebb", mint a korábbi időszakban.

– Ranglista-15. játékost győzött le, karrierje fontos sikerei közé sorolja ezt?
– Azért annyira nem hozott lázba a pénteki győzelmem. Ha őszinte akarok lenni, el is vártam magamtól ezt a sikert, és az edzőm, Nagy Peti is érezte, hogy ez az én napom lesz.

– Francisco Cerúndolo következik, jó kis játékos, mennyire ismeri őt, mit tud róla?
– Természetesen jól ismerem. Tényleg kiváló játékos, de cseppet sem érzem esélytelennek magam. Ha a vállam, amit folyamatosan kezelnek, mióta megérkeztem Sanghajba, bírja majd az erőltetett menetet, akkor azt hiszem, egyenlő esélyekkel lépünk pályára.

– Marozsán Fábiánnal csak az elődöntőben csaphatna össze, azért húzzák még egymást felfelé egy darabig?
– Jó dolog, hogy Fábi is egyre jobb eredményekkel áll elő. Hosszú évekig nem volt más magyar játékos az elitben, nagyon örülök neki, hogy végre nem vagyok egyedül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik