Australian Open: Fucsovicsot feltüzeli, hogy Dimitrovval találkozik

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 10:00
null
Fucsovics Márton szeret Melbourne-ben versenyezni (Fotó: Imago Images)
Fucsovics Márton mindig szívesen tér vissza Melbourne-be, ahol a magyar szurkolók már-már hazai pályát teremtenek a mérkőzésein.

 

– Sérülés miatt visszalépett az adelaide-i 250-es versenytől: mi okozott gondot, és milyen állapotban van most? Tud rendesen edzeni? Ha nem, szüksége volt valamilyen kezelésre?
– A csípőm bal oldalában éreztem fájdalmat. A visszalépés oka az volt, hogy amíg nem tudjuk pontosan, milyen súlyos a sérülés, addig semmiképpen nem akarjuk megkockáztatni a rásérülést, ami veszélyeztethette volna akár az Australian Open- vagy a Davis-kupa-szereplésemet. A fizioterapeutámmal folyamatosan konzultáltunk, gyógytornát kellett csinálnom és a lehetőségekhez mérten pihentetni a csípőmet. Ő is kiutazott most hozzánk a Melbourne-be indulás előtt – válaszolta a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton, aki kedden Grigor Dimitrov ellen kezd az Australian Open főtábláján.

Milyen munkát végzett el a felkészülés során, sikerült jó formába lendülnie?
– A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyon jól sikerült az otthoni, szezon előtti felkészülésem. Megelőzte néhány napos pihenés, amire vagy két éve nem volt már lehetőségem, így mentálisan is frissen tudtam kezdeni az alapozást.

– Mikor érkezett Melbourne-be? Sok szép emlék fűzi az Australian Openhez, fel szokta ezeket idézni ilyenkor?
– Néhány napja érkeztünk meg. Persze, szeretem Melbourne-t, az előző években jól ment itt a versenyzés, mindig szívesen jövök vissza. A közönség is minden alkalommal nagy erőt ad, sok magyar van kint a meccseken. Innen is köszönöm nekik a biztatást, már-már hazai pályát teremtenek.

Az egyik legjobb formában lévő játékos, Grigor Dimitrov lesz az első ellenfele. Mi lehet a kulcs a legyőzéséhez?
– Igen, Dimitrov nemrég nyert tornát Brisbane-ben. Biztos vagyok benne, hogy lendületesen és magabiztosan jött Melbourne-be. A tény, hogy ilyen szintű játékossal kerülök szembe, engem is feltüzel. Kelleni fog a jó játék és a koncentráció.

Örül neki vagy bánja, hogy igazi sztárral hozta össze a sorsolás?
– Egy Grand Slamen nincs olyan, hogy könnyű sorsolás. Inkább örülök, volt már több szoros meccsünk, de legutóbb három szezonnal ezelőtt, akkor kikaptam. Jöhet a visszavágó!

Elvileg együtt párosoznak Marozsán Fábiánnal, terveztek közös edzéseket is, lesz erre lehetőségük?
– Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, hogy kinek miként alakul a programja. Az enyémet felkavarta a plusz gyógytorna beiktatása. Ha edzeni most nem is lesz alkalmunk közösen, remélem, a jó párosmeccs össze fog jönni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik