Tenisz: Marozsán győzelemmel kezdett a római selejtezőben, Gálfi kiejtette Bouchard-t

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 14:53
null
Marozsán nagyszerű győzelmet aratott (Fotó: Koncz Márton)
A Rómában zajló ATP 1000-es salakpályás tenisztorna férfi egyesének selejtezőjét szép sikerrel kezdte a világranglistán 135. helyen álló Marozsán Fábián. A 23 éves magyar játékos 2 óra 16 perc alatt, döntő szettben múlta felül a világranglistán 144. helyen álló kazah Tyimofej Szkatovot.

Marozsán elsöprő lendülettel kezdett a nála szűk másfél évvel fiatalabb riválisa ellen, az első játszmában mindháromszor elvette Szkatov adogatójátékát, így 6:0-ra nyerte a szettet, ám sokat elárul, hogy a játékrész 40 percig tartott, vagyis az eredmény egyáltalán nem tükrözte hűen a játék képét.

Ez pedig be is igazolódott a második felvonásban, amikor a kazak kétszer is brékelte Marozsát, s szintén 40 perc alatt 6:2-re nyerve a szettet egyenlített.

Stílusosan a harmadik játszma hozta legnagyobb küzdelmet, s úgy tűnt, hogy miután mindketten háromszor brékelték a másikat, a továbbjutás végül rövidítésben dől majd el, de Marozsán a játszma 12. játékában fogadóként megtáltosodva három meccslabdához jutott, amelyből rögtön az elsőt kihasználva bejutott a selejtező második fordulójába.

Itt a brazil Felipe Meligenivel találkozik, s a mérkőzés győztese felkerül a viadal főtáblájára.

Gálfi Dalma is sikerrel vette a selejtező első körét az olasz fővárosban. A 24 éves teniszező két szettben múlta felül a 2014-ben Wimbledonban döntős Eugenie Bouchard-t. A magyar lánynak az első játszmában alaposan meggyűlt a baja a jelenleg a világranglista 233. helyén álló kanadaival, de rövidítéssel szettelőnybe került.

A második játékrészben már könnyebb dolga volt a veszprémi származású versenyzőnek – Bouchard csak három játékot tudott megnyerni, így Gálfi megérdemelten lépett tovább a következő körbe, ahol az amerikai Taylor Townsenddel fog megküzdeni a főtáblára jutásért.

A legsimább magyar kvalifikáció Bondár Anna nevéhez fűződik, a 25 éves teniszező két szettben jutott tovább a francia Amandine Hesse ellen, akinek mindössze négy játékot engedett az egész meccsen. A főtáblára jutásért Bondár a spanyol Marina Bassolsszal fog összecsapni.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (salakpálya, 7 705 780 euró összdíjazás)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Marozsán Fábián (21.)
–Timofej Szkatov (kazah) 6:0, 2:6, 7:5

WTA 1000-ES TORNA, RÓMA (salakpálya, 2527250 euró összdíjazás)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Gálfi Dalma (7.)–
Eugenie Bouchard (kanadai) 7:6 (7–4), 6:3
Bondár Anna (5.)–Amandine Hesse (francia) 6:1, 6:4

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik