Billie Jean King-kupa: elődöntőben az ausztrál válogatott

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 23:10
null
Elődöntőbe jutottak az ausztrálok (Fotó: AFP)
Az ausztrál női teniszválogatott csütörtökön 2:1-re legyőzte Fehéroroszországot a Billie Jean King-kupa prágai döntőjében, ezzel az elődöntőbe jutott, akárcsak a cseheket 2:1-re felülmúló Svájc.

AUSZTRÁLIA–FEHÉROROSZORSZÁG

A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed-kupa prágai fináléjában a világ legjobb 12 válogatottja szerepel. A szombatig tartó viadalra eredetileg tavaly áprilisban Budapesten került volna sor – Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot –, de azt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét lemondták a szervezők. Májusban a nemzetközi szövetség (ITF) bejelentette, hogy új helyszínt keres az eseménynek, mert a magyar szövetség elállt a rendezéstől.

Korábban a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, az új formátumban azonban egy helyszínen egy hét alatt a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. Négy darab háromcsapatos csoportot alakítottak ki, a csoportok győztesei az elődöntőbe jutnak, majd a nyertesek a fináléban küzdenek meg egymással.

SVÁJC–CSEHORSZÁG

A D-csoport utolsó csoportmeccsének tétje a továbbjutás volt. Az első mérkőzést az olimpiai ezüstérmes cseh Marketa Vondrousova magabiztosan megnyerte, de a folytatásban a tokiói ötkarikás bajnok Belinda Bencic kiegyenlített, vagyis a párosok meccse döntött. Mivel késő este Bencic és Jil Belen Teichmann duója nagy csatában legyőzte a Lucie Hradecka, Katerina Siniakova kettőst, a svájciak jutottak tovább, és a legjobb négy között az ausztrálokkal mérkőznek.

A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed Kupa prágai fináléjában a világ legjobb 12 válogatottja szerepel. A szombatig tartó viadalra eredetileg tavaly áprilisban Budapesten került volna sor - Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot -, de azt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét lemondták a szervezők. Májusban a nemzetközi szövetség (ITF) bejelentette, hogy új helyszínt keres az eseménynek, mert a magyar szövetség elállt a rendezéstől.

Korábban a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, az új formátumban azonban egy helyszínen egy hét alatt a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. Négy háromcsapatos csoportot alakítottak ki, a csoportok győztesei az elődöntőbe jutottak, majd a nyertesek a fináléban küzdenek meg egymással.

TENISZ BILLIE JEAN KING-KUPA
B-CSOPORT
Ausztrália–Fehéroroszország 2:1

Storm Sanders–Julija Hatuka 6:3, 6:3
Ajla Tomljanovic–Aljakszandra Szasznovics 4:6, 6:2, 6:3
Ellen Perez, Olivia Gadecki–Lidzija Marozava, Szasznovics 4:6, 4:6

A csoport végeredménye:
1. Ausztrália 2 győzelem/0 vereség, 2. Belgium 1/1, 3. Fehéroroszország 0/2

D-CSOPORT
Svájc-Csehország 2:1

Viktorija Golubic–Marketa Vondrousová 4:6, 2:6
Belinda Bencic–Barbora Krejcíková 7:6 (7-2), 6:4
Jil Belen Teichmann, Bencic–Lucie Hradecká, Katerina Siniaková 6:3, 6:3

A csoport végeredménye: 1. Svájc 2 győzelem/0 vereség, 2. Csehország 1/1, 3. Németország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik