Szávay Ágnes egyre jobb – legalábbis a világranglista alapján

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 17:49
Szinte hihetetlen, de Szávay Ágnes akár négy helyet is javíthat helyezésén a női teniszezők világranglistáján. A magyar lány, ha a körülmények kedvezően alakulnak, a tizennegyedik pozíciót foglalhatja majd el a legfrissebb rangsorban.

Legyünk őszinték! Szávay Ágnes az idén nem sok mérkőzést nyert meg. De még ez a szerény teljesítmény is elég lehet ahhoz, hogy élete legjobb helyezését elérve akár a tizennegyedik pozícióba is felkapaszkodjon.

A világranglista sajátossága alapján ugyanis a tavalyi Key Biscayne-i tenisztorna eredményei kiesnek majd a pontszámításból, és a mostani verseny helyezései fognak számítani helyette.

Ez ugye Szávay szerzett pontjainak mennyiségén nem nagyon változtat, ám a közvetlen riválisok közül sokan rosszul jönnek ki a cseréből.

Ha most lenne vége a Miamiban zajló versenynek a tizennegyedik helytől Szávay, Agnieszka Radwanska, Nicole Vaidisová, Vera Zvonarjova, Tatiana Golovin, Shahar Peer, Nagyja Petrova lenne a sorrend.

Ezen teniszezők közül pedig Radwanska, Petrova, Vaidisová és Golovin előzte meg ugyebár az előző közzétett ranglistán Szávayt, ők azonban a tavalyi versenyen több pontot szereztek, mint idén, így a jövő hétfői rangsorban visszaesnek a magyar klasszis mögé.

Peer megelőzhette volna Szávayt, ám vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben Szvetlana Kuznyecovától, így csak Zvonarjova maradt versenyben. Neki elég még egy kört mennie, és akkor megelőzi a mostanában gyengélkedő magyart.

Ez azonban azt jelenti, hogy Szávay a legrosszabb esetben is a tizenötödik helyen kezdi majd meg a jövő hetet, ám az is lehetséges, hogy még egy hellyel előrébb fog kerülni, és a tizennegyedik legjobb női teniszező lesz a világon – papíron.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik