Marozsán javított, Fucsovics és Piros rontott világranglista-helyezésén

Vágólapra másolva!
2024.03.18. 10:14
Marozsán az 57. a férfiaknál (Fotó: Getty Images)
A férfi teniszezők legfrissebb világranglistájának élén változatlanul a szerb Novak Djokovics áll, a mieink közül Marozsán Fábián áll a legjobban: egy helyet javítva az 57. A nőknél továbbra is a friss Indian Wells-i bajnok, Iga Swiatek vezet, a legelőkelőbb helyen álló magyar Bondár Anna, aki 110. a rangsorban.

Marozsán Fábián egy helyet javítva az 57., míg Fucsovics Márton 12-t rontva a 86. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A legutóbbi rangsor óta Marozsán a nyolcaddöntőig menetelt az Indian Wells-i szupertornán, amelyen csak a későbbi győztes spanyol Carlos Alcaraz tudta megállítani. Fucsovics tartalék volt a selejtezőben, végül nem lépett pályára a kaliforniai viadalon, ezen a héten ugyanakkor mindketten ott lesznek a miami ezres versenyen. A székesfehérvári tornán negyeddöntős Piros Zsombor két héttel ezelőtti karriercsúcsához képest két helyet rontva jelenleg a 108. Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics vezeti Alcaraz és az Australian Open-bajnok olasz Jannik Sinner előtt.

A nőknél változatlanul Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, ő két helyet javítva a 110., Gálfi Dalma a 144., Udvardy Panna a 160., Babos Tímea pedig a 182. Az élen továbbra is a friss Indian Wells-i bajnok lengyel Iga Swiatek áll – a WTA honlapja alapján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik