Czink Melinda nem bírta a döntő szett rövidítésének feszültségét

Vágólapra másolva!
2008.03.25. 17:57
Czink Melinda kiesett a 3,77 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna női selejtezőjének második fordulójában. Czink az orosz Galina Voszkobojevától kapott ki három szettben, 2 óra 25 perc alatt.
Czink Melinda búcsúzott
Czink Melinda búcsúzott
Czink Melinda búcsúzott
Czink Melinda búcsúzott

Az első szettben sajnos hiába sikerültek jóval kisebb százalékban Voszkobojeva adogatásai, az orosz lány mégis csak egy szervajátékát veszítette el. Mivel Czinknél ugyanez az adat kettő volt, magától értetődően elveszítette az első szettet. Az eredmény 6:3 lett, nem ide.

A második etapra összeszedte magát a magyar lány, jobban koncentrált ellenfelénél, harmincöt labdamenetet nyert, míg Voszkobojeva csak huszonkilencet. Hiába ütött az orosz teniszezőnő öt ászt is (Czink egyet sem), ezt a szettet a magyar lány nyerte 6:4-re.

Az igazi izgalmak a harmadik felvonásra maradtak. Gyakorlatilag minden játék izgalmasan alakult. Nem számított igazán, hogy ki adogat. Olyannyira nem, hogy mindkét teniszező kétszer-kétszer nyerte el ellenfele szervajátékát.

Czink 6:5-nél, Voszkobojeva adogatójátékánál 40:30-ra vezetett, így a meccs megnyerése is kellő közelségbe került. Az orosz teniszező azonban hárította a meccslabdát, s miután megnyerte saját szervajátékát, következhetett a mindent eldöntő rövidítés.

Az idegek harcát úgy tűnt a magyar teniszező bírja jobban, ám 5:3-s vezetésnél leblokkolt, és 7:5-re kikapott a rövidítésben.

A magyar teniszező ezzel búcsúzott a tornától, már csak az alanyi jogon főtáblás Szávay Ágnesért szoríthatunk.

MIAMI, KEY BISCAYNE-I TENISZTORNA

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, MÁSODIK FORDULÓ:
Galina Voszkobojeva (orosz) – Czink Melinda (magyar) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik