Szávay Ágnes célja: egyre feljebb kerülni a világranglistán

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 18:49
Szávay Ágnes örül a US Openen, az amerikai nyílt teniszbajnokságon aratott sikerének, de nem elégszik meg: folytatja megkezdett munkáját, tovább szeretné javítani a női ranglistán elfoglalt helyezését. A magyar teniszező erről budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.
Szávay Ágnes és az ütő
Szávay Ágnes és az ütő
Szávay Ágnes és az ütő
Szávay Ágnes és az ütő
"Bevallom, kicsit féltem az amerikai túrától, hiszen korábban nem ment túlságosan jól a játék kemény borításon. Szerencsére sikerült olyan elemeket is belevinni a stílusomba, amelyek hozzásegítettek ahhoz, hogy ilyen jó eredményt érjek el" - kezdte mondandóját Szávay a sajtótájékoztatón, majd hozzátette a napokban ázsiai túrára indul, ahol gyűjtögetheti a ranglistán való előrelépéshez elengedhetetlen pontokat.

A soltvadkerti teniszezőnő Pekingben kezd, majd Szöulban és Tokióban lép pályára, ezt követően pedig az egymillió dollár összdíjazású svájci tornán tér vissza Európába.

Szávay idei nagy menetelése Palermóban kezdődött, ahol megnyerte élete első WTA-tornáját, majd New Havenben egészen a döntőig menetelt, ahol azonban sérülése miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. Pedig Szávay a finálé első szettjét megnyerte.

"Nagyon jó formában voltam, úgy gondolom, meg tudtam volna nyerni a mérkőzést, de a hátamban becsípődött egy ideg, és egyszerűen már nem bírtam elviselni a fájdalmat" - értékelte a történteket a 18 éves magyar lány.

Szávay később áttért a US Openen történtek elemzésére. Saját bevallása szerint New Yorkban a legnagyobb fegyvertényt Nadja Petrova legyőzése jelentette számára.

"Fantasztikus érzés volt nyerni egy olyan játékos ellen, aki évek óta biztosan ott van a top tízben. Bár kicsit rosszul esett, hogy Petrova a mérkőzés után azt mondta nekem, hogy ma nagyon szerencsés napom volt, és a bíróval sem fogott kezet"

Szávay a sajtótájékoztatón Kálnoki Kis Attilával, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével közösen bejelentette, hogy elárverezi az ázsiai túráján használt ütőt. Az árverésből befolyt összeget pedig Habitat for Humanity kapja. A szervezet hátrányos sorsú emberek részére épít házakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik