Szoboszlai Dominik: Remélem, még sokáig a Liverpoolban maradok

Vágólapra másolva!
2024.03.13. 17:51
Liverpool FC v Arsenal FC - Premier League
Szoboszlai Dominik állítja, még ennél is képes jobb teljesítményre (Fotó: Getty Images)
A sérüléséből visszatérő Szoboszlai Dominik is részt vett a Liverpool Sparta Praha elleni Európa-liga-nyolcaddöntőt megelőző szerdai sajtótájékoztatóján. A magyar válogatott középpályása egyebek mellett a visszatéréséről beszélt, de szóba került a mostani formája és a közelgő bajnoki véghajrá is.

Csupán formalitás lesz a Liverpool–Sparta Praha Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágója, ugyanis az angol együttes egy hete idegenben 5–1-re győzte le a cseh csapatot, és nehéz elképzelni, hogy az Anfielden legalább négy góllal kikapjon a hazai alakulat. Szoboszlai Dominik a prágai összecsapáson a második félidő elején lépett pályára, ő állította be a végeredményt. Jürgen Klopp menedzser rendre tartalékos összetételben küldi pályára együttesét a második számú európai kupában (ráadásul vasárnap következik a Manchester United elleni FA-kupa-csata), Szoboszlai Dominik kezdőként még nem játszott az El-ben, így meglepő lenne, ha az első perctől a pályán lenne. Azonban a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a magyar válogatott csapatkapitánya vett részt Jürgen Klopp mellett.

„Visszatértem, nem érzek már fájdalmat, remélhetőleg ez így is marad – kezdte Szoboszlai Dominik. – A legrosszabb, ami történhet egy játékossal, a sérülés, mert nem tudsz segíteni a csapatnak. Sajnos bármikor megtörténhet, hiába vigyázunk magunkra, aki pedig megsérül, annak újra fel kell építenie magát. Nem könnyű, amikor úgy érzed, már készen állsz a játékra, de csak fokozatosan térhetsz vissza, előbb tizenöt, majd negyven, később talán hatvan perccel. Játékosként ezt nehéz megérteni, ám el kell fogadnunk, hiszen az egészségünk a legfontosabb. Ami engem illet, nem vagyok még azon a szinten, mint a szezon elején.”

Szoboszlai Dominikot kérdezték a megszerezhető trófeákról, a Liverpool új középpályájáról, illetve a tinédzserjátékosok felkarolásáról is.

„Valószínűleg nem én vagyok az első, akikhez a srácok fordulnak, azonban ha tudok, segítek nekik – folytatta a 23 éves középpályás. – Vannak tapasztaltabb futballistáink, mint Virgil van Dijk és Mohamed Szalah, de én is szívesen adok tanácsot. Sohasem könnyű új ligába, új csapatba kerülni, ám megmutattuk, hogy csapatként bármit el tudunk érni. Teljesen új a középpályánk, és mind bebizonyítottuk, hogy készen állunk a Premier League kihívásaira. Amikor idejöttem, volt egy elképzelésem arról, hogyan mennek itt a dolgok, de valójában sokkal jobb, mint vártam. Gulácsi Péter, válogatott csapattársam játszott korábban a Liverpoolban, és beszélt nekem arról, hogy miben más a szigetország, mint Ausztria vagy Németország. Fel tudtam készülni, örülök, hogy itt lehetek, remélem, még sok évig maradok. Trófeák? Egyet már nyertünk, és lehetőségünk van idén még háromra – mindet el akarom hódítani. Azonban nem nézünk ennyire előre, meccsről meccsre koncentrálunk. Jó esélyünk van minden sorozatban a csúcsra érni, de ha megkérdezik a City- és az Arsenal-játékosokat, ők is ezt mondják. A trófeák nem hullanak csak úgy az öledbe, keményen meg kell dolgozni értük. Előfordul, hogy jól játszol, de lehetnek kevésbé jó, sőt, rossz meccseid is. Egyikünk sem tud mindig úgy teljesíteni, amire egyébként képes, főleg én. Mindennap azért dolgozom, hogy jobb formába kerüljek – ha úgy gondolják, nálam az idény eleje volt a csúcsforma, akkor tévednek, annál még jobb is lehetek!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik