Roger Federer véget vetett Rafael Nadal bámulatos sorozatának

Vágólapra másolva!
2007.05.20. 18:30
Véget ért Rafael Nadal páratlan sorozata, a 20 esztendős spanyol salakspecialista 81 győzelem után vereséget szenvedett kedvenc borításán. A Mesterek Tornája 2,45 millió dollár összdíjazású hamburgi állomásán, a világelső Roger Federer vesztett állásból felállva nyert a vasárnap délutáni fináléban.
Rafael Nadal  81 győzelem után kapott ki salakon, Roger Federer győzött Hamburgban
Reuters
Rafael Nadal 81 győzelem után kapott ki salakon, Roger Federer győzött Hamburgban
Rafael Nadal  81 győzelem után kapott ki salakon, Roger Federer győzött Hamburgban
Reuters
Rafael Nadal 81 győzelem után kapott ki salakon, Roger Federer győzött Hamburgban

Federer korábban soha sem győzött Nadal ellen salakon, most mégis arra készült, hogy megtöri ezt a sikertelen szériát, egyúttal véget vet a spanyol kiválóság 81 mérkőzéses győzelmi sorozatának.

Ehhez képest pontatlanul, dekoncentráltan kezdett a világelső, ezeket a megingásokat pedig könyörtelenül kihasználta Nadal. Federer nemcsak fogadóként, hanem az adogatójáték során is bizonytalan volt. A 20 éves mallorcai kétszer breakelt, így pillanatok alatt behúzta az első szettet (6:2).

Ezt követően azonban villámcsapásra észhez tért Federer, a második játszma elején rögtön elnyerte riválisa adogatójátékát. Ettől méginkább lábra kapott, Nadal pedig elbizonytalanodott. Ez a szett is 6:2-vel ért véget, mégis micsoda különbség!

A döntő játszma igen egyoldalú játékot hozott, Federer valósággal lemosta a pályáról ellenfelét. A svájci világelső bebizonyította, ha jó napot fog ki salakpályán is bárkit le tud győzni.

”Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb kikapok, és ha már veszítek, akkor legalább Roger Federertől kapjak ki. Gratulálok a sikeréhez, és sok sikert kívánok neki a Roland Garroshoz” – mondta a mérkőzés után Nadal, aki tavaly és tavalyelőtt sem talált legyőzőre Párizsban.

Ezt megelőzően Rafael Nadal sorozatban tizenhárom tornát nyert salakon, legutóbb pedig 2005 áprilisában, az orosz Igor Andrejevtől kapott ki. A moszkvai születésű 23 esztendős teniszező a valenciai viadal negyeddöntőjében kerekedett felül.

MESTEREK TORNÁJA, HAMBURG, 2,45 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS

DÖNTŐ:
Roger Federer (svájci, 1.) Rafael Nadal (spanyol, 2.) 2:6, 6:2, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik