Műkorcsolya: magyar siker a Négy nemzet bajnokságon

Vágólapra másolva!
2023.12.16. 21:51
A magyar műkorcsolyázók közül a páros nyert a csehországi Turnovban rendezett Négy nemzet bajnokságon.

A párosok küzdelmeibe mindössze három kettős nevezett, a magyar színek képviseletében az idén Eb-5. és vb-7. Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei már a pénteki rövid program után közel kilenc ponttal vezetett. A különbség aztán a szombati kűr során majdnem 35 pontra nőtt a Joulia Chtchetinina és Michal Wozniak alkotta lengyel riválissal szemben.

A jégtáncosoknál a magyarok közül az Ignateva Mariia, Szemko Danijil kettős a ritmustáncot még a második helyen zárta, azonban a szabadprogramban további két rivális megelőzte, így a győztes cseh Katerina Mrazková, Daniel Mrazek duótól több mint 28 ponttal elmaradva negyedikként végzett. A tíz egységet felvonultató mezőny másik két magyar résztvevője közül Hancock Lucy és Fourati Ilias nyolcadik, míg Csiszér Emese és Shapiro Márk kilencedik lett.

A nőknél a lengyel Ekaterina Kurakova meggyőző különbséggel bizonyult a legjobbnak, miután a pénteki rövid programot követően szombaton a kűrben is elsőként végzett. A magyarok közül Schermann Regina a hatodik helyről várta a szombati folytatást, de a szabadkorcsolyázásban kétszer is elesett, így egy helyet visszacsúszva hetedikként szerezte meg a magyar bajnoki címet a nyolcadik Zsirnov Daria és a tizedik Zsembery Katinka Anna előtt.

A férfiaknál Adam Hagara révén fölényes szlovák győzelem született. A magyarok közül Vlasenko Alexandr negyedik lett a rövid és a szabad programban is, míg Vlasenko Aleksei mindkét napon, így összesítésben is a 11., utolsó helyen végzett.

A kétnapos esemény a magyar, a szlovák, a cseh és a lengyel műkorcsolyázók közös országos bajnoksága volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik