Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti Petra kezéről kedden veszik le a gipszet

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 14:48
null
Fotó: Árvai Károly
Sajtónyilvános edzést tartott péntek délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a Gyakorló Jégcsarnokban.

 

„Ez bizony itt gipsz, kár lenne tagadni” Jászapáti Petrát faggatták legtöbben a short track válogatott pénteki edzését követően, hiszen a jégen is egyértelműen látszott, a sportág jelenlegi honi legjobbjának gipsz „díszíti” a bal kezét.

A januárban pályafutása első egyéni Európa-bajnoki érmét (Gdanskban 1000 méteren végzett a harmadik helyen) szerző szegedi korcsolyázó bal keze múlt héten sérült meg egy konditermi edzésen, s bár a versenyzők éppen a bal kezüket teszik le gyakorta a jégen, Jászapáti nem hagyott ki egy gyakorlást sem, teljes intenzitással végezte az edzéseket a szerencsétlen eset után is.

„Kedden leveszik a gipszet a kezemről, vagyis biztosan utazom a világbajnokságra – mondta mosolyogva. – Már így, a vébé előtt is azt mondhatom, hogy jó szezont futottunk, bár számunkra csak decemberben indult az idény, hiszen az első két világkupa-viadalon nem indultunk. Sok tekintetben fejlődtem, vagyis egyénileg is előrébb léptem, ám ha az elmúlt hónapokról beszélünk, mindenképpen ki kell emelnem a női váltót, mert nagyszerűen összeállt a csapatunk. A világbajnokságon mind az egyéni, mind a váltóversenyek fontosak lesznek számomra, nem helyezem egyiket sem a másik elé.”

A szezon legfontosabb versenyét március 10. és 12. között Szöulban rendezik, a magyar csapat jövő pénteken, vagyis március 3-án kel útra Dél-Koreába. Addig pedig a megszokott helyszínen, vagyis a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban készül.

Jászapáti Petra elmondása szerint így: „Ezen a héten nagyon kemény edzéseink voltak, és ez vár ránk még a következő néhány napban is, csak a jövő hét végétől könnyítünk és gyorsulunk. Vagyis már most is elég gyorsak vagyunk, de onnantól ez fokozódhat az edzések könnyebbé válásával.”

A szöuli vb-n már nem avatnak összetett világbajnokot – a sportág szabályváltozásai értelmében ettől a szezontól csak távonként hirdetnek győzteseket a világ- és Európa-bajnokságokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik