Az orosz együttes megvédte világbajnoki címét Östersundban

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 13:50
Az orosz válogatott nyerte a 4X7,5 km-es biatlonváltót a svédországi Östersundban. A címvédő együttes mögött a norvég csapat lett a második, Németország pedig a harmadik.
Ekkor még együtt volt a mezőny, később nagyon elmentek az oroszok
Reuters
Ekkor még együtt volt a mezőny, később nagyon elmentek az oroszok
Ekkor még együtt volt a mezőny, később nagyon elmentek az oroszok
Reuters
Ekkor még együtt volt a mezőny, később nagyon elmentek az oroszok

A címvédő orosz együttes jól kezdett, Ivan Cserezov már az első métereken átvette a vezetést, őt a cseh Michail Sleizingr követte, a harmadik pedig a német Rösch volt.

Utóbbi nagyon jól teljesített az első lövőpozíciónál, át is vezette a vezetést, de 3,6 km után a norvég Emil Helge Svendsen került az élre. Rösch a folytatásban erősen visszaesett, főleg, hogy a következő lövészetben három tartaléktöltényre is szüksége volt, emiatt a 12. helyig csúszott vissza.

Az orosz együttes később visszaszerezte az első pozíciót, Norvégia volt a második, az ukránok pedig feljöttek a harmadik helyre. Egyre jobban előretörtek a németek Wolf révén, és miután Kruglov kétszer, Bratsveen háromszor hibázott, Wolf feljött a második helyre, 17 másodperccel az orosz mögé.

A harmadik váltóban az orosz együttes megtartotta vezető helyét, sőt, komoly előnyre tettek szert a németeket megelőző norvégokkal szemben, 54 másodperccel mentek el. Az oroszoknak sokat jelentett, hogy Jarosenko remekül és gyorsan lőtt, míg a vetélytársak többször is hibáztak.

Az utolsó váltásnál a sprintben világbajnok Makszim Csudov tovább tudta növelni előnyét Ole Einar Björndalennel és a norvégokkal szemben, több mint egy perccel nyerte meg az orosz együttes a viadalt. A legnagyobb harc a bronzéremért alakult ki, ahol a német csapat három századmásodperccel előzte meg Ausztriát.

SÍLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG, ÖSTERSUND

FÉRFI 4X7,5 KM-ES VÁLTÓ
1. Oroszország 1:21:00.7
2. Norvégia +49.2
3. Németország +1:42.5
4. Ausztria +1:42.9
5. Franciaország +2:41.3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik