Japán arany- és ezüstérem a világbajnokság záró napján

Vágólapra másolva!
2007.03.24. 16:11
Két japán is dobogóra állhatott Tokióban, a világbajnokságon, az aranyérem Ando Miki, míg az ezüstérmes Aszada Mao lett. A rövid program során szenzációsan korcsolyázó dél-koreai Kim Ju Na hibázott a kűrben, így a harmadik lett. Sebestyén Júlia a 12. helyen végzett.
Az aranyérem Ando Miki (képünkön) nyakába vándorolt
Az aranyérem Ando Miki (képünkön) nyakába vándorolt
Az aranyérem Ando Miki (képünkön) nyakába vándorolt
Az aranyérem Ando Miki (képünkön) nyakába vándorolt

A japán Ando Miki utolsóként lépett jégre a világbajnokságon, a női kűr során, amikor már tudta, ha egy tiszta és biztos programot fut, világbajnok lehet. Ando hozta is, amit kellett, és az eredmény nem maradt el. Világbajnok lett.

Pedig honfitársa, Aszada Mao mindent megtett azért, hogy övé legyen a világbajnoki aranyérem. A kűr során megugrotta a tripla Axelt is, ez pedig a hölgyek versenyében, ráadásul vb-n elég régen fordult elő. Aszada meg is nyert a kűrt, ám mivel a rövid program során csak ötödik lett, így a végelszámolásnál meg kellett elégedni az ezüstéremmel.

A rövid program után vezető dél-koreai Kim Ju Na nem tudta megismételni pénteki kiváló teljesítményét, elesett a tripla Lutzból (ráadásul kétszer is), így ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az első naphoz képest visszacsúszott Sebestyén Júlia is, pedig a kűr során jól kezdett. Sikerült az első kombinációs ugrása, aztán viszont a triplára tervezett flipet csak egyfordulatosra ugrotta. Igaz, másodjára már szépen megcsinálta a háromfordulatos flipet, sajnos azonban a kűr végéhez közeledve ismét hibázott, elesett a tripla toe-loopban. Mindez azt jelentette, hogy végül a 12. helyen végzett.

MŰKORCSOLYA ÉS JÉGTÁNC VILÁGBAJNOKSÁG, TOKIÓ

NŐK
1. Ando Miki (Japán) 195.09
2. Aszada Mao (Japán) 194.45
3. Kim Ju Na (Dél-Korea) 186.14
...12. Sebestyén Júlia (Magyarország) 153.50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik