Obama elnök gyerekek előtt égett kosárlabdatudásával - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.03. 17:18
null
Szegény, szegény POTUS... Reméljük Észak-Koreában nem fogják megtudni (Fotó: acclaimimages.com)
Nevetség tárgya lett az Egyesült Államok elnöke, aki fakezű produkcióval szórakoztatta a húsvéti parti vendégeit.

Gyerekzsivajtól volt hangos húsvét hétvégéjén a washingtoni Fehér Ház kertje. Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama látott vendégül egy rakás gyereket, és képviseltette magát a Washington Wizards kosárlabdacsapatának több tagja is. Az elnök, aki nagy barátja a sportágnak, középiskolában maga is játszott a gimi csapatában, viszont rettenetes napot fogott ki: 22 kísérletéből mindössze kettő esett be a gyűrűbe...

(Forrás: huffingtonpost.com)
(Forrás: huffingtonpost.com)

Egy 14–0-s sorozattal nyitott, úgyhogy az azt követő 8–2 már nem is tűnik annyira rossznak. A Huffington Postnak beszámoló egyik vendég szerint ilyen formában zajlott az elnöki önégetés:

„Palánk, palánk, gyűrű, palánk, palánk, gyűrű, homály. Közelebb ment. De hiába, mert sorra hibázta el a dobásokat. Egyszer csak a közelében álló egyik srác kezébe nyomott egy labdát, és megkérte, hogy segítsen neki. A srác egyből bedobta a tempót.”

A srác – a 10 éves Kharon Campbell, a Maryland állambeli Landoverből – maga is megszólalt: „Képtelen volt betalálni. Muszáj voltam segíteni neki.”

A Fehér Ház szóvivője, Jay Carney igyekezett menteni a helyzetet: „Tudja, hogy többet kellene gyakorolnia, de nincs rá ideje.”

Obama elnök, aki mostanában is fel-feltűnik szövetségi épületek pályáin – leggyakrabban oktatási államtitkárával, Arne Duncannel, aki egykor a Harvard egyetem csapatának volt a kapitánya – nem először szembesül a ténnyel, hogy jól döntött, amikor nem erőltette a sportkarriert. Tavaly az NBA komisszárja, David Stern illete kemény kritikával, amikor azt kérdezték, mi a véleménye az elnök játéktudásáról.

„Nem valami nagy szám. Inkább kicsit bénácska: mindig ugyanazzal próbálkozik.”

Eközben Phenjanban Kim Dzsong Un és barátai hasukat fogják a nevetéstől...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik