Most éppen a golfnak van egy 12 éves kínai csodagyereke - videó

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 14:16
null
Je Vo-cseng a selejtez 3. helyéért járü, és European Tour-részvételt jelentő trófeával (Fotó: Reuters)
Je Vo-cseng a Volvo China Open selejtezőjén parádézott. A 12 éves kínai fiú lesz a legfiatalabb főtáblás a European Tour történetében.

A Kanton tartományban lévő Tung Kuan iparvárosban élő 12 éves Je Vo-cseng mindenkit elkápráztatott magabiztos játékával a Volvo China Open nyugat-kínai selejtezőjén. A két nap alatt a par alatt két ütéssel (142) teljesítő kis legény így a European–OneAsia Tour versenysorozat történetének legfiatalabb játékosa lesz. Je Vo-cseng egy évvel fiatalabb, mint a tavaly korrekordot felállító Kuan Tien-lang.

Ahhoz, hogy a versenyen ilyen jól szerepeljen, Jenek szüksége volt az őt caddyként segítő édesapja tanácsaira és támogatására is.

A Tung Kuan-i Hillview Golf Club jó iskolának bizonyult: Je az első napon nagyszerű játékkal par (az adott pályára kiírt ideális ütésszám) alatt 4-gyel teljesítve, 68 ütéssel zárta a selejtező első napját, jogot szerezve a másnapi folytatásra. Ahol újfent óriási formában kezdett: a pálya felénél már összesítésben par alatt 7-nél tartott, amikor előjött a rutintalanság: a tét elkezdte nyomasztani – ekkor már belátható közelségben volt a European Tour versenyére kvalifikáló első három hely valamelyike. Az utolsó kilenc lyukon 5 ütést veszített addigi eredményéből (a 16., par 5-ös szakaszt csak nyolc ütéssel tudta teljesíteni), de két 18 éves honfitársa mögött így is megszerezte a 3. helyet.

A videón jól látható Je Vo-cseng egészen ügyes technikája, ő maga pedig amondó: sikeres szereplésének legfőbb záloga, hogy míg a fairwayen (az elütő hely és a lyuk körüli terület között fekvő szakasz) egyelőre még nagyon bizonytalan, addig a gurításai (put) ritka pontosak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik