Rooney svájci fiatalokkal focizott - büntetésből

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 21:58
null
Hello, Svájc! (Fotó:20min.ch)
Wayne Rooney, a Manchester United futballistája nem kis meglepetést okozott hétfőn egy svájci kisvárosban, Payerne-ben. Az angol válogatott első számú csatára fiatal labdarúgók edzésén tett látogatást, és a jelenlévők legnagyobb örömére felvette az alkalmi edző szerepét is. Mielőtt azonban bárki azt hinné, Rooney nem puszta kedvességből ment pötyögni az Alpok tövéhez.

Bizonyára sokan emlékeznek a Rooney felelőtlen megmozdulására a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó játéknapján, mikor a már tét nélküli Montenegró elleni találkozón alattomosan megrúgta Miodrag Dzudovicot, amiért később az UEFA három mérkőzésről (azaz az összes Eb-csoportmeccsről) eltiltotta.

Ezután Wayne Rooney Fabio Capellóval – az angol válogatott akkori szövetségi kapitányával – az UEFA Fegyelmi Bizottsága elé vonult a büntetés enyhítése érdekében, Anglia szerencséjére pedig a lobbi megértő fülekre talált, s az eltiltást kétmeccsesre csökkentették, a harmadik mérkőzést pedig négy évre felfüggesztették. (Ennek köszönhetően Rooney az Eb-társházigazda Ukrajna ellen már pályára léphetett, s ha már ott volt, lőtt is egy győztes (és továbbjutást érő) gólt az ukránoknak. Az angolok a negyeddöntőben, Olaszország ellen, büntetők után búcsúztak az Európa-bajnokságtól.)

Persze Nyon nem adta magát ilyen könnyen, a büntetés kétmeccsesre redukálásának további feltétele is volt.

Rooney-nak a kontinenstornát követően jótékony közösségi munkát kellett vállalnia az UEFA égisze alatt, ennek fényében bukkanhatott fel a csatár hétfő délután a payerne-i edzőközpontban.

(Fotó:20min.ch)
(Fotó:20min.ch)
(Fotó:20min.ch)
(Fotó:20min.ch)

Svájci lapok beszámolói alapján Rooney nem pusztán segítette a svájci utánpótlás edzésmunkáját és gazdagította technikai képzettségüket, de egy célbalövő versenyt is tartott, aminek a győztese megkapta a sztár egyik pár futballcipőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik