„A Barcelona olyan klub, ahol minden címért harcban kell lenni”

Vágólapra másolva!
2009.01.06. 15:22
A bajnokságban az ősszel a Barcelona 6–1-re legyőzte az Atlético Madridot, ennek ellenére Josep Guardiola, a katalánok szakvezetője nehéz mérkőzésre számít a két csapat keddi kupaösszecsapásán. Ami viszont még annál is nehezebb lesz, az Agüero Barcelonába csábítása, bár spanyol sajtóhírek szerint az argentint továbbra is hívja a katalán klub.
Az Atlético Madridnál tagadják, hogy Agüero Barcelonába szerződne
Fotó: Action Images (archív)
Az Atlético Madridnál tagadják, hogy Agüero Barcelonába szerződne
Az Atlético Madridnál tagadják, hogy Agüero Barcelonába szerződne
Fotó: Action Images (archív)
Az Atlético Madridnál tagadják, hogy Agüero Barcelonába szerződne

Bár éppen Agüero mondta azt a napokban, hogy szeretné kitölteni 2012-ig szóló szerződését az Atlético Madridnál, ennek ellenére spanyol lapoknál még mindig téma a 20 éves támadó Barcelonába szerződése.

Ennek egyik fő oka az argentin futballista egy másik, korábbi nyilatkozata, amelyben arról beszélt, hogy egyszer majd szívesen futballozna a gárnátvörös-kékeknél.

Ez a téma a keddi Atlético Madrid–Barcelona kupameccs kapcsán ismét terítékre került a spanyol sajtóban, de a fővárosiak elnöke, Enrique Cerezo hamar lehűtötte a kedélyeket.

„Kun nem megy a Barcához – mondta a presidente. – Sőt Kun nem megy sehova. Jó helye van az Atléticónál, és úgy tudom, maradni akar. Zavarkeltésnek persze nem rosszak az ilyen pletykák” – fogalmazott a klubvezető. Egyébként Agüero valószínűleg nem játszik a mai kupameccsen, a hivatalos álláspont szerint belázasodott.

A két csapat őszi bajnokija kapcsán, amikor a Barca 6–1-re nyert, csak annyit jegyzett meg Cerezo, hogy az véletlen baleset volt, ami biztosan nem ismétlődhet meg.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője az Agüeróval kapcsolatos pletykákra nem reagált. Azt viszont elmondta, hogy nagyon látványos mérkőzésre számít, mert mindkét csapat támadószellemben futballozik.

„Szeretnénk megnyerni a kupát, mert ennél a klubnál az az elvárás, hogy minden létező címért harcban legyünk. Ezért nem lehet más célunk, csak a továbbjutás, ehhez pedig mindenképpen gólt kell szereznünk idegenben” – mondta az első meccs előtt Guardiola, aki egyetértett Cerezóval abban, hogy a 6–1-es meccset el kell felejteni.

KIRÁLY-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd, 20:00: Atlético Madrid–Barcelona (tv: Sport2, élő)
Szerda, 21:00: Sevilla–Deportivo La Coruna (tv: Sport2, élő), Sporting Gijón–Valladolid, Real Union–Betis, Racing Santander–Valencia, Poli Ejido–Espanyol
Csütörtök, 21:00: Osasuna–Athletic Bilbao, Mallorca–Almería
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik