Reyes: Nem voltam elég érett az Atléticóhoz

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 07:09
Miután az Arsenaltól visszatért az Ibériai-félszigetre, törés következett be a spanyol válogatott szélső, José Antonio Reyes pályafutásában. Az elmúlt idényt kölcsönben a Benficában töltő játékos elismeri nem volt megfelelő a hozzáállása, amikor az Atlético Madridhoz igazolt, most azonban igazolná, hogy megérdemli a megelőlegezett bizalmat.
Reyes ígéri, harcolni fog az Atléticóért
Fotó: Action Images
Reyes ígéri, harcolni fog az Atléticóért
Reyes ígéri, harcolni fog az Atléticóért
Fotó: Action Images
Reyes ígéri, harcolni fog az Atléticóért

Négy-öt évvel ezelőtt a spanyol futballrajongók José Antonio Reyest tartották a jövő egyik legnagyobb ígéretének. Az akkor a Sevillában játszó szélsőért nagyklubok sora jelentkezett be, és a versenyfutást végül az angol Arsenal nyerte meg, ahol eleinte nem is szerepelt rosszul, ám aztán elszürkült, és három év után elhagyta a londoniakat az Atlético Madrid kedvéért.

A 2007–2008-as szezon sem sikerült a legjobban a válogatott játékos számára, az idény során egyszer sem talált kapuba és az elmúlt idényben már kölcsönadták őt a portugál Benficának. Az új vezetőedző, Abel Resino úgy tűnik, nem tartja „elveszett” játékosnak az utóbbi időben a nemzeti tizenegyből is rendre kimaradó játékost, és Reyes igyekszik megragadni a jövőben ezt a bizalmat.

„Ha az edző nemcsak biztat, de a sajtónak is pozitív dolgokat nyilatkozik rólad, akkor az egyértelműen önbizalmat ad. Érzem, újra itt a lehetőség, hogy megmutassam, az edzőm nem tévedett” – nyilatkozta egy spanyol lapnak Reyes.

„Sokat köszönhetek az Atléticónak, hiszen korábban bizalmat szavaztak nekem, ám nem nőttem fel a feladathoz. Ezt el kell ismernem, és nem szégyellem bevallani. Ezért is mondom, hogy a következő szezon az enyém lehet” – ígérte Reyes.

„Az évek sokat változtatnak az emberen. Néhány éve nem mondtam volna magamról, hogy rossz vagyok, de azt hiszem, akkor még nem voltam eléggé érett annyira, amennyire az az Atléticót megilleti” – hangzott Reyes mea culpája. A játékos nem felejtette el megjegyezni, hogy szeptemberben lesz csak 26 esztendős, tehát még előtte áll pályafutása nagy része, amelyben kiteljesedhet.

Reyes szerint nem azzal kell foglalkozniuk, hogy kik az ellenfelek, és akkor harcban lehetnek a nagycsapatokkal is a bajnoki címért. „Meg kell próbálnunk az első meccstől az utolsóig mindet megnyerni, és a végén meglátjuk, hogy ez mire elég. Küzdeni fogunk, mert ha nem tesszük, akkor nincs értelme játszani. Ebben az esetben harcban leszünk a Barcával, a Real Madriddal, a Sevillával és a Valenciával” – nyilatkozta a szélső.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik