A Barcelona elbúcsúztatta a címvédő Sevillát a Király Kupában

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 23:03
Kiesett a címvédő Sevilla a spanyol labdarúgó Király Kupából, miután a nyolcaddöntő visszavágóján 0-0-s döntetlent játszott a Barcelona otthonában, a Nou Campban. Az első találkozón 1-1-es eredmény született, így a Barca idegenben szerzett góllal lépett tovább a nyolc közé. Szerdán további hét visszavágót rendeznek meg.
Thierry Henry a levegőben, balra Rafael Márquez, jobbra, a háttérben Carles Puyol próbál asszisztálni
Reuters
Thierry Henry a levegőben, balra Rafael Márquez, jobbra, a háttérben Carles Puyol próbál asszisztálni
Thierry Henry a levegőben, balra Rafael Márquez, jobbra, a háttérben Carles Puyol próbál asszisztálni
Reuters
Thierry Henry a levegőben, balra Rafael Márquez, jobbra, a háttérben Carles Puyol próbál asszisztálni

A két együttes tudását, az első mérkőzésen született eredményt (1-1) tekintetbe véve mindenképpen csalódást okozott a játék a Király Kupa nyolcaddöntőjében. A taktikai harc dominált, ami viszont ritkán szolgálja a látványt.

Persze, a végeredmény nem jelent csalódást a Barcelona híveinek, a visszavágón született gól nélküli döntetlen ugyanis a katalánok továbbjutását jelentette. A címvédő, UEFA-kupa-győztes Sevilla már a 16 között búcsúzott a további küzdelmektől.

Bizonyára egészen másképpen alakult volna minden, ha az andalúziai együttes már az 1. percben megszerzi a vezetést, az uruguayi Ernesto Chevanton azonban óriási gólhelyzetben sem lábbal, sem fejjel nem érte el a kapu előtt a labdát.

A következő két lehetőség Andres Iniesta nevéhez fűződött, a válogatott középpályás a 4. és a 17. percben is ördöngös cselek után tévesztette el kevéssel a célt.

A 23. percben Luis Fabiano, a Sevilla gólzsákja jobb oldali szöglet után fejelt jó helyzetből fölé, majd Eidur Gudjohnsen kemény lövése már a kaput is eltalálta, de éppen középre ment, így nem okozott gondot Morgan de Sanctisnak.

Kiegyenlített mérkőzés volt, de a gól hiányzott. A semleges nézőknek és a Sevillának jobban, a Barcának kevésbé.

Fordulás után Jesús Navas lövése okozott komoly veszélyt, de Victor Valdés remek vetődéssel tolta szögletre a labdát a jobb alsó sarok előtt.

Később a Barcelona került fölénybe, szorongatott és többször veszélyeztetett, de nem tudta eldönteni a továbbjutást.

A hajrára minden erejét mozgósította a Sevilla. Daniel Alves lövése a 82. percben a felső lécet borotválta meg felülről.

A 85. percben a Barcelona kapujába került a labda, de csak pár másodpercig ünnepeltek a fehér mezesek, mert les miatt nem adták meg a gólt.

A lassításból kiderült, hogy jogosan: mielőtt Jesús Navas a léc alá vágta a labdát hat méterről, Duda bent maradt lesen, és róla került a labda a szélső elé.

Az utolsó percekben fokozódott a feszültség, egyre kétségbeesettebben küzdött a címvédő, de már gólhelyzete sem volt a lefújásig.

Elsőként tehát a Barcelona jutott be a negyeddöntőbe, szerdán pedig kiderül, melyik hét együttes követi majd a katalánokat a nyolc közé (lásd a programot).

LABDARÚGÁS, SPANYOL KIRÁLY KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
FC BARCELONA – SEVILLA 0-0
Barcelona, Nou Camp, 75 917 néző. Vezette: Alfonso Perez Burrull.
FC BARCELONA: Valdés – Zambrotta, G. Milito, Puyol, Abidal – Iniesta, Xavi, Márquez, Gudjohnsen (Krkic 55.) – Henry, Dos Santos (Deco, 67.).
SEVILLA: De Sanctis – Daniel Alves, Mosquera, Dragutinovics, Correira – Jesús Navas, Poulsen, Renato, Capel (Alfaro, 81.) – Chevanton (Duda, 73.), Luis Fabiano (Kerzsakov, 67.)
Továbbjutott: a Barcelona 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

A TOVÁBBI PROGRAM (zárójelben az első mérkőzés eredménye)
Szerda, 20:00 Villarreal CF Recreativo Huelva (0-1)
Szerda, 20:00 Racing Santander Real Zaragoza (1-1)
Szerda, 22:00 Valencia CF Real Betis Sevilla (2-1)
Szerda, 20:00 Real Valladolid Atletico Madrid (0-0)
Szerda, 21:00 Real Madrid RCD Mallorca (1-2)
Szerda, 20:00 UD Levante Getafe CF (0-3)
Szerda, 21:00 Espanyol Barcelona Athletic Bilbao (1-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik