A Real Madrid csak a 90. percben menekült meg a csúfos vereségtől

Vágólapra másolva!
2007.12.19. 23:02
Csak 1-1-es döntetlenre volt képes a bajnoki címvédő Real Madrid labdarúgócsapata a második ligás Alicante ellen a Spanyol Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén. Szintén 1-1-gyel zárult az Espanyol és a Deportivo La Coruna összecsapása. Később kezdődött a Real Union–Valencia találkozó, ez 2-1-es vendég győzelemmel zárult. A visszavágókat január 2-án rendezik meg.
Az utánpótlás-korú Javier Angel Balboa mentette meg a Real Madridot a csúfos vereségtől
Action Images
Az utánpótlás-korú Javier Angel Balboa mentette meg a Real Madridot a csúfos vereségtől
Az utánpótlás-korú Javier Angel Balboa mentette meg a Real Madridot a csúfos vereségtől
Action Images
Az utánpótlás-korú Javier Angel Balboa mentette meg a Real Madridot a csúfos vereségtől

LABDARÚGÁS, SPANYOL KIRÁLY KUPA (COPA DEL REY)

4. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
  • Espanyol–Deportivo La Coruna 1-1 (Coro 87., ill. Sergio 29.)
  • Alicante–Real Madrid 1-1 (Borja 61. – 11-esből, ill. Balboa 90.)
  • Real Union–Valencia 1-2 (Goikoetxea 11., ill. Zigics 61., 71.)
Csak a rendes játékidő végén tudott egyenlíteni a Real Madrid az Alicante otthonában a spanyol Copa del Rey (Király Kupa) 4. fordulójának első mérkőzésén, így a Bernabeu-stadionban kell eldöntenie a továbbjutás kérdését.

A B-ligás Alicante a 61. percben Borja büntetőjével szerezte meg a vezetést, és úgy tűnt, meg is nyeri a meccset, a hajrában azonban a csereként beállt Javier Angel Balboa egy fejesgóllal megmentette a Madrid becsületét.

Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy a Real Madrid vezetőedzője, Bernd Schuster a hétvégi El Clasico, azaz a Barcelona elleni csúcsrangadó miatt sok játékosát nem vetette be.

A királyi gárda a Dudek – Míchel Salgado, Metzelder, Heinze, Miguel Torres – Guti, Gago – Robben, Higuaín (Soldado, 78.), Drenthe (Balboa, 68.) – Saviola összeállításban szerepelt.

Az Espanyol hazai pályán szintén az utolsó pillanatokban menekült meg a vereségtől a Deportivo La Coruna ellen.

A barcelonai Olimpiai Stadionban Sergio révén már a 29. percben előnyhöz jutott a vendég galíciai együttes, azonban a 87. percben Ferrán Corominas alias Coro közelről egyenlített.

Az Espanyol számára ez azt jelenti, hogy legalább nem kell hátránnyal utaznia a Riazor stadionba január 2-án, amikor a visszavágót rendezik.

Hátrányból fordított 2-1-re a belviszályoktól gyötört Valencia a harmadik ligás Real Union otthonában. A vendégek a 11. percben hátrányba kerültek, miután az Union Goikoetxea góljával vezetést szerzett, és ötven percig nem is tudták feltörni a könnyűnek hitt ellenfél védelmét.

A 61. percben aztán a Valencia szerb csatára, Nikola Zigics egyenlített, majd tíz perc múlva újra ő volt eredményes, így duplájának köszönhetően megnyerte a meccset Ronald Koeman vezetőedző együttese.

Zigicsnek egyébként ezek voltak az első góljai azóta, hogy a nyári átigazolási időszakban a Santandertől a Mestalla stadionba szerződött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik