Női röpi Challenge-kupa: a Nyíregyháza négy szettben kikapott Bukarestben

Vágólapra másolva!
2023.11.08. 18:12
null
Fotó: Facebook/Fatum-Nyíregyháza
A Nyíregyháza 3:1-re kikapott a román CSM Bucuresti otthonában szerdán a női röplabda Challenge Kupa főtáblájának első körében, a párharc első mérkőzésén.

A szabolcsiak a selejtezőben úgy jutottak túl a spanyol FP PRO Voley Andalucián, hogy az idegenbeli 3:1-es vereséget követően hazai pályán 3:0-ra győztek, majd az aranyszettet is megnyerték.

Az amerikai, japán, brazil, francia és török idegenlégióst is foglalkoztató bukaresti klub kalandos utat járt be az elmúlt években: a 2016-ban Challenge Kupa-győztes, 2018-ban román bajnok együttes egy évvel később megszűnt, majd tavaly újjáalakulva a bajnokságban hetedik lett, a mostani idénynek pedig komoly célokkal vágott neki, és jelenleg a második helyen áll a tabellán.

A Nyíregyháza múlt pénteken, Kaposváron bajnoki vereséggel hangolt a párharcra, amelynek a fogadóirodák alapján a bukarestiek voltak az esélyesei.

Szerdán az első szettben szinte végig a románok irányítottak, és ugyan Tomás Varga vezetőedző szabolcsi együttese a felvonás elején még vezetett egy-két ponttal, a kevesebbet rontó hazaiak kerültek előnybe.

A második játszmában hamar ellépett hat ponttal a CSM, amely precízebben támadott és hatékonyabban blokkolt ellenfelénél, így kevesebb mint egy óra után számára megnyugtató előnyt épített ki.

A harmadik felvonásra ritmust tudott váltani a magyar együttes, amely kolumbiai, valamint szerb idegenlégiósai vezérletével, előnyét fokozatosan növelve szépített.

A negyedik szettre összeszedte magát a házigazda csapat, amely 10–3-ra elhúzott, és végig magabiztosan vezetve lezárta a 105 perces összecsapást, melynek legeredményesebb játékosa a Fatum szerb légiósa, Ivana Jeremic volt 16 ponttal.

A visszavágót, melyen a nyírségieknek a továbbjutáshoz 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyerniük, majd az azt követő aranyjátszmában is diadalmaskodniuk kell, jövő szerdán rendezik.

RÖPLABDA
Női Challenge-kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés
CSM Bucuresti (román)
–Fatum Nyíregyháza 3:1 (20, 18, –17, 18)
Bukarest, 150 néző. V.: Stojanov (bolgár), Elezaj (koszovói).
CSM: Ikic 14, Sobo 13, Evans 7, Diouf 1, Correa 15, Zadorojnai 13. Csere: Guimaraes, Oțet (liberó), Radu 5, Alexandru 1. Vezetőedző: Marius Vasile Macicasan
FATUM: Galvao 2, Jeremic 16, Lászlop 5, Kocic 11, Antivero 11, Carabali 9. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomás Varga
MESTERMÉRLEG
Tomás Varga
: – Egy jó meccset játszottunk, játszhattunk volna jobbat is, ez egy kicsit bánthat minket.Viszont most ezt el kell felejteni, mert hétvégén ugyanúgy meccsünk van. Nem kaptuk el a tempóját a mérkőzésnek, az elején sok hibával játszottunk. A harmadik szettben nagyon koncentráltan, és nagyon jól játszottunk, így szerettük volna az egész mérkőzést játszani. A negyedik szett elején sajnos nem jött össze három vagy négy olyan szituáció, amivel meglógott az ellenfél. A végén hiába harcoltunk, már nem tudtuk őket behozni. Most ezt el kell felejteni, de tudjuk, hogy mit viszünk innen haza, mit kell tanulnunk. Ezen fogunk dolgozni az elkövetkezendő napokban. Bár a Bukarest erősebb csapat mint a spanyol Andalucia, de hiszünk magunkban, és otthon szeretnénk aranyszettet játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik