Férfi röpi CEV-kupa: kettős vereséggel búcsúzott a Kaposvár

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 22:48
null
Fotó: kaposvarvolley.hu
A magyar bajnok Fino Kaposvár kettős vereséggel búcsúzott a férfi röplabda CEV Kupától, mivel 3:2-re kikapott a svájci Chenois Geneve otthonában az első forduló szerdai visszavágóján.

A somogyiak – akik a Bajnokok Ligája-selejtezőből kerültek át a második számú európai kupasorozatba – egy héttel ezelőtt hazai pályán 3:0-ra kaptak ki a Svájci Kupa címvédőjétől, amely hat idegenlégióst foglalkoztat. A párharc első mérkőzéséhez hasonlóan a visszavágón sem játszhatott a Kaposvárban a vállsérülés után lábadozó kubai Hermes Quevedo.

A küldöttség kedden hajnalban, 4.30-kor indult Kaposvárról, ám a genfi repülőjáratot törölték, ezért előbb Bécsbe repültek, ahonnan 20.30-kor indultak tovább Svájcba.

A viszontagságos út ellenére az első két játszmában jól játszott a Kaposvár, és szoros végjátékban nyert, így életben tartotta továbbjutási esélyeit. A harmadik és a negyedik felvonásban a Chenois hengerelt, ezzel eldőlt a továbbjutása, és mivel a ötödik szettben is jobbnak bizonyult, végül kettős győzelemmel lépett a nyolcaddöntőbe.

RÖPLABDA
Férfi CEV-kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó
Chenois Geneve (svájci)–Fino Kaposvár 3:2 (–20, –22, 15, 15, 12)
Továbbjutott: a Chenois Geneve, kettős győzelemmel, 6:2-es játszmaaránnyal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik