Női röplabda Eb: ukrán győzelem, szlovén búcsú

Vágólapra másolva!
2023.08.23. 19:52
null
A magyarok mellett a szlovénok is kiestek (Fotó: AFP)
Az ukrán válogatott 3:1-re legyőzte a szlovén csapatot a női röplabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, genti csoportjának szerdai játéknapján, ezzel eldőlt, hogy a magyarok mellett a szlovénok búcsúznak.

 

A találkozó első szettjét még a szlovénok nyerték, de az ukránok előbb egyenlítettek, majd annak ellenére fordítottak, hogy a harmadik felvonásban, 16-15-ös vezetésüknél bokasérülés miatt elveszítették addigi legponterősebb játékosukat, az átló Anasztaszija Krajdubát, aki egy leérkezésnél rosszul fogott talajt.

A játszma végjátéka így is drámai volt, a szlovénok végül saját maguknak köszönhették, hogy kikaptak, ugyanis 24-24-nél Marco Bonitta szövetségi kapitány egy nem szabályos cserekísérlettel úgy megzavarta játékosát, Mija Siftart, hogy ő nyitás helyett csak ledobta maga elé a földre egy labdát, ezzel ajándékozva egy "ingyenpontot" az ellenfélnek. A következő labdamenetben az ukránok egy ásszal lezárták a játékrészt, majd a negyedik etapot már simán nyerték meg.

A győzelem nélkül álló magyarok 20 órától a világbajnok szerbek ellen fejezik be szereplésüket a jövő vasárnapig tartó, belga, olasz, német, észt közös rendezésű kontinenstornán, amelyen a hatcsapatos csoportokból a legjobb négy folytathatja a nyolcaddöntőben.

RÖPLABDA
Női Európa-bajnokság

A csoport, Gent:
Ukrajna-Szlovénia 3:1 (–19, 23, 24, 17)
KÉSŐBB
20.00: MAGYARORSZÁG-Szerbia
C csoport, Düsseldorf:
Törökország-Görögország 3:0 (24, 16, 26)
KÉSŐBB
20.00: Svédország-Azebajdzsán
D csoport, Tallinn:
Hollandia-Finnország 3:0 (18, 21, 17)
KÉSŐBB
19.00: Észtország-Spanyolország
KÉSŐBB
B csoport, Torino:
18.00: Svájc-Bulgária
21.00: Olaszország-Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik