Női röplabda Extraliga: Vasas-előny az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2024.03.16. 18:11
A Vasas 3:1-re legyőzte a MÁV Előrét (Fotó: Facebook/Vasas Röplabda)
A címvédő Vasas hazai pályán 3:1-re legyőzte a MÁV Előrét a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

 

A vendégek dolgát nehezítette, hogy Lukasz Przybylak vezetőedző lábsérülés miatt nem számíthatott az egész Extraliga egyik legjobb pontszerzőjére, az amerikai feladóátló Maia Dvoracekre.

A mérkőzés első szettje ennek ellenére is a 2010 óta első elődöntőjét játszó MÁV Előre szája íze szerint alakult, és a rengeteg – összesen 11 – hazai rontást is kihasználva előnybe került. A második felvonásra fordult a kocka, és bár a címvédő játéka ekkor sem volt tökéletes, a székesfehérvári röplabdázók rengeteget hibáztak, így magabiztosan egyenlített a házigazda.

A harmadik etap első harmadában ismét a vendégek irányítottak, hat ponttal is vezettek, de a hazaiakat edző Jannisz Atanaszopulosz addig keverte a kártyákat, amíg rátalált az ideálisnak tűnő felállásra. Magyar Kupa-győztes együttese a hajrá előtt idegenlégiósai vezérletével megfordította az állást, végül nemcsak a felvonáson, hanem a mérkőzésen belül is.

A negyedik játékrészre lendületben maradt a szezonban magyar porondon még veretlen Vasas, és magabiztos teljesítménnyel, a végül 24 pontig jutó gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah vezérletével előnybe került.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzése csütörtökön lesz Székesfehérváron.

A másik ágon a Kaposvár és a Békéscsaba csatázik a fináléért, ott az első találkozót vasárnap rendezik.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
Elődöntő, 1. mérkőzés
Vasas Óbuda–MÁV Előre Foxconn 3:1 (-19, 15, 23, 11)
A legeredményesebb játékosok: Sillah 24, Bannister 15, illetve Markovic 14
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Vasas javára

Később
Az 5–8. helyért, 1. mérkőzések
Nyíregyháza–DVTK 3:2 (-24, -21, 17, 16, 11)
Újpest–Balatonfüred  3:0 (16, 14, 18)
A párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik