Női röplabda: a csehektől is kikapott a magyar válogatott

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 20:58
null
Németh Anett (Fotó: Földi Imre, archív)
A csehországi Táborban játszott újabb felkészülési mérkőzést az augusztusi Európa-bajnokságra hangoló magyar női nemzeti csapat, és 3:1-re alulmaradt.

A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés harmadik hetét tapossa a magyar női röplabda-válogatott. Az olasz Alessandro Chiappini által irányított együttes az elmúlt hétvégén a szintén az augusztus közepén rajtoló kontinenstornára hangoló szlovákok ellen tesztelt idegenben, a hazaérkezést és a hétfői szabadnapot követően pedig újra munkához látott itthon. Azóta viszont ismét útra kelt a keret (amely immár teljes, a múlt heti túrát kihagyó center, Nacsa-Pekárik Eszter is csatlakozott), méghozzá Csehországba, hogy megmérkőzzön az ugyancsak Eb-résztvevő, Arany Európa-liga-elődöntős házigazdákkal. A hazaiak szövetségi kapitánya a női bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vasas görög sikeredzője, Janisz Athanaszopulosz.

A csütörtöki találkozó első felében jól játszott az átalakulóban és épülőben lévő, megfiatalított magyar válogatott, amely meg is nyerte az első játszmát. Azonban a szoros csatában elveszített második szett rányomta bélyegét a Chiappini-csapat további játékára, így a csehek biztosan hozták a további két játékrészt, így 105 perc alatt 3:1-es győzelmet arattak. A felek a két szövetségi kapitány megállapodása alapján egy ráadásszettet is játszottak, amelyet szintén Csehország nyert meg 25:21-re. A magyar csapatból ezúttal is a feladó-átló Németh Anett volt a legeredményesebb.

A két válogatott péntek délután újra megmérkőzik egymással.

NŐI RÖPLABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
CSEHORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:1 (–20, 24, 18, 16)      
Tábor
, 60 néző.
CSEHORSZÁG: Mlejnková 11,  Koulisiani  9,  Orvosová 6, Bukovská 3, Jehlárová 19,  Valková  3. Csere:  Digrinová, Dostalová (liberók), Hodanová  4, Pavlová 4, Dostalová, Pelikánová, Brancuská 4, Havelková 14. Szövetségi kapitány: Janisz Athanaszopulosz
MAGYARORSZÁG: Pintér A. 6, Boskó, Glemboczki 4, Kump 5, Németh A. 24, Kiss G. 8. Csere: Tóth F., Kertész P. (liberók) Berkó, Petőváry 3, Lászlop 2,  Török K.  6, Nacsa-Pekárik. Szövetségi kapitány:  Alessandro Chiappini

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik