Férfi röpi Extraliga: Kaposvári és PSE-előny az elődöntőben

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 21:02
A Kaposvár és a Pénzügyőr is 3:2-re nyert házigazdaként a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén.
A Pénzügyőr legyőzte a MAFC-BME-t (Fotó: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A Pénzügyőr legyőzte a MAFC-BME-t (Fotó: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

A kaposvári összecsapás első felvonásában szinte végig a Magyar Kupa-ezüstérmes Kazincbarcika vezetett, de a somogyiak javuló blokkteljesítményüknek köszönhetően fordítani tudtak. A második szett jó ideig hasonló forgatókönyv szerint alakult, de a kaposváriak ezúttal hiába dolgozták le hátrányukat, a lengyel Lukasz Ciupa és a magyar válogatott Blázsovics Péter vezette barcikaiak Bibók Balázs ponterős játékának is köszönhetően egalizáltak.

A vendégek egyenlítését követő játszmában újfent a VRCK irányított, Bibók és a brazil Rodrigo Moraes jó akciói mellett a somogyiak rengeteg „ingyenponttal” segítették vendégüket. Az argentin Ruben Wolochin edzette kaposváriak a hajrához közeledve csökkentették hibáik számát, így fordítottak (16–19-ről lett 21-20), de az utolsó labdamenetekben újra a Vegyész volt pontosabb.

A negyedik szett elején egymást követték a ki nem kényszerített kazincbarcikai rontások, és bár a VRCK-nak később sikerült stabilizálnia a játékát, a hazaiak a mérkőzés során ekkor nyújtották a legjobb teljesítményt, és precízen röplabdázva, minden játékelemben ellenfelük fölé nőve kiharcolták a döntő játszmát.

A rövidített felvonás elejét piros lap is „színesítette” – a Vegyész venezuelai-magyar feladója, Páez Carlos kapta –, de a kaposvári ajándékpont ellenére is tartották a lépést riválisukkal a vendégek. A térfélcserét követő két somogyi pontra két Toronyai-időkérés jött (10–7), a hazaiak két mérkőzéslabdához jutottak, amit azonban a Kazincbarcika hárított. Ezt követően egészen hihetetlen végjáték vette kezdetét: a vendégeknek hét, a hazaiaknak további öt lehetőségük volt arra, hogy lezárják a találkozót, ez végül 157 perc után Hubicska Patrik támadásával a Kaposvárnak sikerült.

A mezőny legeredményesebbje a hazaiak bosnyák légiósa, Marko Milovanovic volt 21 ponttal.
A második mérkőzést csütörtökön rendezik Kazincbarcikán.

A másik párharcban a címvédő Pénzügyőr is óriási csatára kényszerült a MAFC ellen: a vendégek egyik legjobbjuk, a sérülés miatt nem játszó Csoma Krisztián hiánya ellenére kétszer is szettelőnyben voltak, sőt az ötödik játszma térfélcseréjénél is vezettek, és 11–10-nél is csak egypontos volt a hátrányuk. Ezt követően azonban már csak Jókay Zoltán Magyar Kupa-győztes együttese szerzett pontot, így 1:0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A hazaiaktól mind az öt támadójátékos tíz pont fölötti teljesítménnyel zárt. A második találkozót szerdán játsszák a MAFC otthonában.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Fino Kaposvár–GreenPlan-VRCK 3:2
(22, –20, –23, 17, 25)
Kaposvár Aréna, 339 néző. V: Szabó P., Adler.
FINO: Ouyachi 2, Garchet 2, Hubicska 13, Sandoval 14, Milovanovics 21, Bögöly 19. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. 4, Radovics, Iván B., El Azhari, Vasquez 3. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
GREENPLAN-VRCK: Ciupa 16, Juhász 14, Bibók 19, Blázsovics 16, Moraes 7, Páez 6. Csere: Dudás (liberó), Árva, Csizmadia, Péter B., Szabó D. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Éppen ilyen párharca számítottam, mint amilyenre az első mérkőzés sikerült. Ez egy remek győzelem volt mindenki, a szurkolóink és a csapat számára egyaránt, de készen kell állnunk a csütörtöki összecsapásra.
Toronyai Miklós: – Sajnálom az első szettet, azt mi adtuk le, talán más is lett volna az eredmény. A folytatásban viszont remek röplabdát játszottunk, akárcsak a hazaiak, és a semleges szurkolók biztosan jól szórakoztak, apróságok döntöttek...
A párharc állása: 1–0 a Fino javára

Pénzügyőr SE–MAFC-BME 3:2 (–21, 23, –22, 15, 10)
Budapest, Kőér utca, 105 néző. V: Jámbor, Mezőffy.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 14, Magyar 5, Dávid Cs. 13, Gacs 17, Kovács Z. 18, Kiss D. 13. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MAFC: Eke 7, Gálvez 5, Godoi 20, Lescay 18, Szabó Barna 8, Krupánszki 17. Csere: Pápai, Bozóki (liberók), Szabó Bence, Szabó Balázs, Benkő 1, Torbica. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Elég régen játszottunk. A negyeddöntő első három mérkőzése simábbra sikeredett és nem azt a reakciót hozta ki a csapatból, amit kellett volna. Aztán rácsodálkoztunk, hogy ebben a másfél hétben mennyit változott a röplabda. Nagyon döcögött a teljesítményünk és nem azt a fajta játékot mutattuk, ami jellemez minket, vagy aminek jellemeznie kellene minket. Remélem minél hamarabb visszatalálunk a helyes útra.
Nagy Péter: – Jól játszottak a srácok a megfelelő agresszivitással nyitottak Ezzel szemben a PSE csapata nem kezdete túl élesen a találkozót. Ezt követően ők ritmust váltottak mi pedig többet hibáztunk. Bíztam benne, hogy az 5. szettre megmarad a lendület és a koncentráció, de végül mentálisan és fizikálisan is picit elfáradt a csapat érzésem szerint. De nagyot küzdöttek, úgyhogy várjuk a következő mérkőzést!
A párharc állása: 1–0 a Pénzügyőr javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik