Röplabda: nem Oroszországban lesz az idei férfi-vb

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 11:44
null
Nem Oroszországban lesz az idei férfi vb (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Röplabdaszövetség (FIVB) az ukrajnai háború miatt elállt attól, hogy Oroszországban legyen idén nyáron a férfiak világbajnoksága.

 

A FIVB egy hete, a harci cselekmények kezdete előtt még azon az állásponton volt, hogy az oroszok maradhatnak a vb-rendezők, a keddi bejelentés szerint azonban a világszövetség immár új helyszínt keres.

A világbajnokságot augusztus 26. és szeptember 11. között rendezték volna 10 orosz városban: Moszkvában, Szentpéterváron, Kalinyingrádban, Jaroszlavlban, Kazanyban, Jekatyerinburgban, Ufában, Novoszibirszkben, Kemerovóban és Krasznojarszkban.

A profi boksz világszervezetei sem rendeznek meccseket Oroszországban
Először a Bokszvilágtanács (WBC) közölte, hogy az ukrajnai háború miatt nem rendez mérkőzést orosz helyszínnel, majd a bojkottfelhíváshoz csatlakozott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) is.
A profi boksz négy nagy szervezetének bejelentése előtt többek között a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének, a sakkolimpiának, a férfi röplabda-vb-nek, a sí-világkupaversenyeknek és a Formula–1-es Szocsi Nagydíjnak a rendezését vették el Oroszországtól, illetve számos nemzetközi sportszövetség felfüggesztette az orosz – és fehérorosz – sportolók versenyzési jogát, miután Oroszország múlt csütörtökön háborút indított Ukrajna ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik