Török Rali: Loeb kis híján egyperces előnnyel nyert, Räikkönen az 5.

Vágólapra másolva!
2010.04.18. 14:57
null
Loeb közel egyperces előnyt autózott ki vasárnap (Fotó: Action Images)
A címvédő Sébastien Loeb győzelmével zárult a 2010-es Török Rali. A francia klasszis a vasárnapi szakaszokon kis híján egypercesre növelte előnyét Petter Solberg és Mikko Hirvonen előtt.

Ez volt Loeb 57. világbajnoki futamgyőzelme karrierje során. A vb első számú esélyese 93 ponttal vezet a pilóták világbajnokságában Solberg (53) és Hirvonen (52) előtt.

A Citroën csapatnak megvolt az esélye a dobogó "kisöprésére" is, de a Hirvonent vasárnap reggeli hibája után megelőző Dani Sordo két szakasszal a vége előtt a viadal feladására kényszerült.

Loeb, aki zsinórban harmadik sikerét aratta, kényelmes előnnyel nyerte meg a versenyt:

„Esőre számítottunk, ami végül nem következett be. Tudtam, hogy ha megváltoznak az időjárási viszonyok, akkor nem fogom tudni megőrizni az előnyömet, így viszont sikerült az első helyen zárnom" – nyilatkozta Loeb.

„Sokáig jól álltunk, de azután jó néhány szakaszt is töröltek. Délelőtt még próbálkoztam, de miután nekimentem egy fának, úgy vo9ltam vele, hogy inkább érjek be biztonságosan" – mondta a második Solberg.

Kimi Räikkönen eddigi legjobb vb-eredményét könyvelhette el: a finn pilóta az 5. helyre hozta be autóját.

"Jó hétvége volt, nem hibáztunk, és az autóval sem voltak problémák. Igaz, azért léptünk előre az 5. helyre, mert ketten kiestek, de ez benne van a pakliban" – nyilatkozta.

TÖRÖK RALI
A VÉGEREDMÉNY
1.  Sebastien Loeb Citroën 3óra 1 perc 38.7 másodperc
2.  Petter Solberg Citroën 54.5 másodperc hátrány
3.  Mikko Hirvonen Ford 1:43.4 p. h.
4.  Sebastien Ogier Citroën 3:46 p. h.
5.  Kimi Räikkönen Citroën 6:44.3 p. h.
6.  Federico Villagra Ford 7:56.7 p. h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik