Visszatekintés: ilyen volt a 2008-as pókerév magyar szemmel

Vágólapra másolva!
2008.12.27. 12:02
Közeledik az év vége, így érdemes visszatekinteni az elmúlt év sikereire. A magyarok szempontjából nagyszerű esztendő volt a 2008-as. Amellett, hogy több nemzetközi nagy versenyen is szép eredmények születtek, a játékosok remek képet alakítottak ki a magyar pókerkultúráról.
Sikeres év volt a 2008-as
Sikeres év volt a 2008-as
Sikeres év volt a 2008-as
Sikeres év volt a 2008-as

Az NSO Póker rovatának szakmai partnere a poker24.hu.
Az év elején a Vienna Spring Poker Festivalon márciusban Gelencsér Péter első helyével 251 627 dollárt zsebelt be, Kwaysser Valdemar Ákos pedig a Latin American Poker Tour San José-i viadalán győzött.

Áprilisban a PokerStars European Poker Tour Monte Carló-i versenyén érte el a legnagyobb magyar sikert Kaló Dénes, aki ugyan „csak” második lett, de több mint 300 millió forintos nyereménye igazán elismerésre méltó.

A nyár és a WSOP nem tartogatott a tavalyihoz hasonló sikereket a magyarok számára, de a póker kedvelőinek és a játékkal most ismerkedőknek egyaránt kellemes meglepetést jelentett a lebonyolítás, hisz előre sokan fanyalogtak a hónapokkal eltolt döntő asztal miatt, de a nézettségi adatok és a novemberi izgalmak mindenkit meggyőztek az ötlet versenyképességéről.

Arról nem is beszélve, hogy a játék népszerűségének is használt, hogy a kevésbé aktív téli hónapok sporteseményei közé került a döntő.

Remekül sikerült a két legfontosabb magyarországi verseny, a PokerStars European Poker Tour Budapest és a Budapest Poker Open 2008 is. Míg az első EPT versenyen nem sikerült magyar játékosnak nyernie – legjobb magyarként Tóth Zoltán a hetedik helyen zárt csaknem 20 millió forintos nyereménnyel –, a BPO-t már magyar játékos, Gáll Zsombor nyerte meg majdnem 27 millió forintot zsákmányolva.

A két verseny résztvevői és a szaksajtó véleménye szerint a versenyek színvonala jóval magasabb volt, mint a korábbi magyarországi rendezvényeké, és az európai mércének is kiválóan megfelelt.

Az online-profik is kitettek magukért. Traply „Bélabácsi” Péter augusztusban és novemberben is Triple Crown-díjat nyert a Pocket Five-tól, amit az a játékos kaphat, aki egy héten belül három versenyt nyer meg, ahol legalább 100-an indulnak és 10 000 dollár az összdíjazás.

Turmezey „Breeth” Péter decemberben zsebelte be a Full Tilt Poker Sunday Brawl és a PokerStars Sunday Million versenyének első díját is, és a kettővel együttesen 40 millió forint fölött keresett. A PocketFives online-pókerrangsorában pedig átvette a vezetést, és a legmagasabb szinten jegyzik.

Az idei év teljesítménye alapján jövőre még több sikert várhatunk a magyar játékosoktól. Ezúton is kívánunk nekik sikerekben gazdag új évet!

További pókerhírek és -cikkek a www.poker24.hu oldalon!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik