Mourinho szerint a középpályát kell megerősíteni és Ibrahimovic marad

Vágólapra másolva!
2009.05.18. 14:52
José Mourinho, az Inter vezetőedzője mindenképpen a csapatnál akarja tartani Zlatan Ibrahimovicot, de emellett még két-három meghatározó játékossal erősítené tovább amúgy sem gyenge játékoskeretét. Mindezt elsősorban az európai sikerek reményében.
Mourinho már a következő szezonra gondol
Fotó: Reuters
Mourinho már a következő szezonra gondol
Mourinho már a következő szezonra gondol
Fotó: Reuters
Mourinho már a következő szezonra gondol
Az Inter 1965 óta nem nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Ezen szeretne változtatni José Mourinho, a csapat portugál mestere, aki a The Independentnek beszélt nyári (átigazolási) terveiről.

„Két-három új játékosra lesz szükségünk az idény után, plusz Adriano pótlásáról is gondoskodnunk kell. Ugyanazzal a középpályával - Zanetti, Muntari, Cambiasso és Sztankovics – játszottuk végig a szezont; ha közülük valaki kidőlt, az katasztrófa volt számunkra” – mondta Mourinho.

„Szerintem Ibrahimovic velünk marad. Rá mindenképp szükségünk van. Vele és az újonnan érkezőkkel sokkal jobbak lehetünk” – tette hozzá a portugál szakember.

Mourinho persze nem csak az együttes minőségi javulását várja a nyári érkezőktől, hanem taktikailag is szeretné szélesíteni a gárda repertoárját. Elsősorban a középpályán tervez több variációs lehetőséget.

„A védelemmel minden rendben, de a középpályán mennyiségre és minőségre van szükségünk. Bár ez a csapatrész kiválóan teljesít, ennél többre van szükségünk. Különösen a Bajnokok Ligájában, ahol nagyobb az iram” – vélekedett Mourinho, aki hozzátette: ha három középpályással szeretne harcba küldeni alakulatát, akkor speciális labdarúgókra van szüksége, akik tudnak futballozni ebben a rendszerben.

A hét végén az Inter zsinórban a negyedik scudettóját ünnepelhette. Hazájában tehát egyeduralkodó a milánói klub – most már csak a nemzetközi színtéren kellene bizonyítania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik