Balotelli: Nem kell a kóla, sem a Playstation, csak a természet

Vágólapra másolva!
2008.07.14. 12:58
A Serie A játékosai közül az idén alighanem az Inter ifjú sztárja, Mario Balotelli választotta a legmeghökkentőbb vakációzási formát, mert míg az ünnepelt futballisták nagy része a legdivatosabb Porto Cervó-i vagy Costa Smeralda-i tengerparton piheni ki a szezon fáradalmait, Supermario vele egykorú, 17-18 éves fiatalok társaságában egy szicílai természetvédő táborban töltött el egy hetet.
Mario Balotelli a pályán igazi sztár, de a magánéletben szerényen viselkedik
Fotó: Action Images (archív)
Mario Balotelli a pályán igazi sztár, de a magánéletben szerényen viselkedik
Mario Balotelli a pályán igazi sztár, de a magánéletben szerényen viselkedik
Fotó: Action Images (archív)
Mario Balotelli a pályán igazi sztár, de a magánéletben szerényen viselkedik

A WWF (Természetvédelmi Világalap) által szervezett „kalandtáborokra” rendszerint természetvédelmi területeken kerül sor, a résztvevők kirándulásokkal, búvárkodással és környezettudatos életmóddal ismerkednek az együttlét során.

„Nagyon tetszett a szokásostól eltérő vakáció ötlete. A WWF táborán részt vettem tavaly is, és nagyon jól éreztem magam, így néhányan eldöntöttük, hogy az idén is a nyaralásnak ezt a módját választjuk” – fűzött némi magyarázatot döntéséhez a még mindig csak 17 éves támadó, majd így folytatta:

„Minden velem egykorú fiatalnak csak ajánlani tudom ezt a típusú kikapcsolódást. Engem egyébként nem foglalkoztat, hova megy a többi labdarúgó, én Mario vagyok, és a saját ízlésem szerint döntök” – szögezte le „Supermario”.

„Tény, hogy manapság divat úgymond VIP-helyeken üdülni, de én pontosan olyan helyszínre vágytam, ahol nincs tömeg, nem szennyezett a környezet és érintetlen a természet. Itt egy kicsit azt is megtanuljuk, hogyan mondjunk le a felesleges dolgokról. Nem iszunk például kólát, csak vizet, nincs Playstation, tévé és mobiltelefon sem” – tette hozzá az Internazionale csatára.

A környezettudatosságon túl ráadásul úgy tűnik, más szempontok is motiválták Mariót, hogy a szicíliai tábort válassza.

„Nem a barátnőmmel jöttem, de tény, hogy volt itt egy lány, aki különlegesebb volt számomra a többinél, ám erről többet nem akarok mondani.”

Balotellit egyébként annyira megérintette a természetvédő életmód, hogy lemondta repülőjegyét, és a többi fiatallal együtt vonattal utazott haza.

„Bizonyos élményeket együtt kell megélni, az elejétől a végéig. Az elején talán félénkebb voltam, ám ahogy csiszolódott össze a banda, úgy váltam egyre nyitottabbá. Pont, mint egy focicsapat!” – lelkendezett az ifjú futballista.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik