Ökölvívás: hiába vonult vissza, dopping miatt eltiltották a korábbi világbajnokot

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 12:30
null
Amir Khan (fehérben) karrierje utolsó, Kell Brooks elleni mérkőzésén (Fotó: Getty Images)
A kisváltósúly tavaly májusban visszavonult korábbi vitathatatlan világbajnok ökölvívóját, Amir Khant két évre eltiltották, mivel a Kell Brooktól 2022 februárjában elszenvedett veresége után tiltott szert találtak a szervezetében.

 

A BBC beszámolójából kiderül, hogy a most 36 éves Amir Khan szervezetében ostarine-t találtak, amelynek hatása a tesztoszteronéhoz hasonló. A sportoló beismerte, hogy megszegte a doppingellenes szabályokat, de leszögezte, véletlenül követte el a hibát. A tavaly májusban visszavonult Khant két évre tiltották el, büntetése 2022. április 6-tól 2024. április 5-ig tart.

Amir Khan egy évvel azután állt profinak, hogy 2004-ben ezüstérmet szerzett az athéni olimpián. Öt esztendővel később, 2009-ben az ukrán Andrij Kotelniket legyőzve a Bokszvilágszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoka lett, míg 2011-ben a Zab Judah elleni sikerével IBF-övet is szerzett. Karrierje során 40 profi mérkőzésen 34 alkalommal diadalmaskodott (21-szer kiütéssel), többek között Saúl „Canelo” Álvarezzel (vereség) és Terence Crawforddal (vereség) is küzdött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik