Videó: hatalmas KO! Anthony Joshua két menetben elintézte Francis Ngannout

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 02:03
Itt a vége... (Fotó: Getty Images)
Egy elképesztően hosszú, több mint kilencórányi felvezetést követően összecsapott egymással Szaúd-Arábiában, Rijádban a WBO korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Anthony Joshua és a nemrég Tyson Furyval is megküzdő MMA-harcos, Francis Ngannou. Nos, a mérkőzés gyors véget ért, hiszen a 37 éves kamerunit már a második menet végén kiütötték.

 

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a korábbi WBO-világbajnok Anthony Joshua az elmúlt években vesztett elismertségéből az ukrán Olekszandr Uszikkal szemben elvesztett összecsapásokat követően, de az utóbbi időben egyre jobb formába lendült. Ezzel szemben a 37 éves kameruni, korábbi nehézsúlyú UFC-világbajnok ketrecharcos Francis Ngannou csak múlt októberben mutatkozott be a profi boksz világában, amikor ringbe lépett Tyson Furyval. Akkor hatalmas meglepetésre földre küldte brit ellenfelét, de a szintén Szaúd-Arábiában rendezett meccset pontozással elvesztette. 

Ezúttal két féle narratíva volt: az egyik azt erősítette, ősszel csak a felkészületlenség miatt kapott ki kis híján Fury, de a másik szerint Ngannou tudása az, ami azon a meccsen kiütközött, így hát Joshua ellen is lehet esélye... A fogadóirodák nem így vélték, AJ volt a meccs toronymagas favoritja, a ringben pedig be is bizonyosodott, miért.

A közel kilencórás felvezetést követően magyar idő szerint hajnali 1 óra után léptek szorítóba a felek. Már a kezdésnél látszott, hogy Joshua rendkívül éles és összeszedett, keresi a fogást ellenfelén, de igyekszik elkerülni a nagyobb ütéseket, nehogy padlóra kerüljön. A menet végén aztán egy gyönyörű jobbegyenessel ő terítette le a kamerunit, aki fel tudott állni. 

Joshua a padlóra küldte ellenfelét – nem is egyszer... (Fotó: Getty Images)

A második menetben is AJ irányított, Ngannou nem találta rajta a fogást, majd szűk egy perccel a gong előtt újra padlót fogott. Bár a korábbi ketrecharcos innen is felállt, másodpercekkel később, egy újabb ütés után földre rogyott, ezzel pedig gyorsabban véget ért a meccs a vártnál. Anthony Joshua kiütéssel győzött, szenzációs ökölvívással a 10 menetre tervezett mérkőzés második menetében. 



ÖKÖLVÍVÁS, PROFI GÁLA (Szaúd-Arábia, Rijad)
NEHÉZSÚLY, FŐMÉRKŐZÉS
Anthony Joshua–Francis Ngannou – a győztes Joshua, kiütéssel, a 2. menetben 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik