Ökölvívás: Gervonta Davis kiütéssel nyerte meg a veretlenek csatáját – videó

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.23. 11:01
null
Gervonta Davis nyerte a veretlenek vegasi csatáját (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a bokszvilág nagy része Las Vegasra figyelt, ugyanis itt került sor a Gervonta Davis–Ryan Garcia ütközetre. A 136 fontos, köztes súlyon megrendezett összecsapást nagy felhajtás övezte, ami nem véletlen, ugyanis két veretlen, nagy reményű, karizmatikus öklöző feszült egymásnak a T-Mobile Arénában – számolt be róla a profiboksz. 


A küzdelem lassú, óvatos első menettel kezdődött, a második etapban viszont felpörögtek az események, és a papíron esélyesebbnek tartott, fordított alapállású Davis egy pontos, fejre irányuló kontra balossal padlóztatta az egyébként irányítani próbáló Garciát egy perccel a gong előtt.

Garcia a számolás után gyorsan összeszedte magát, s a folytatásban taktikusabb meccsképet láthatott a publikum. A kaliforniai Garcia egyértelműen próbált távolságot tartani alacsonyabb vetélytársával szemben, és nagy hangsúlyt fektetett a balegyenesébe, miközben a 28 éves Davis igyekezett ütőtávon belülre kerülni és kontrázni. Ahogy utólag kiderült, az ütközet felénél mindhárom pontozónál Davis vezetett (58–56, 59–56, 59–55), majd a jött a mindent eldöntő 7. etap. Az említett menet közepén Davis balja ismét villant, ezúttal testen talált be, az ütéstől némi fáziskéséssel, de féltérdre került Garcia. A láthatóan fájdalmakkal küzdő sportolót ki is számolta a vezetőbíró, és kihirdette Davis KO-győzelmét.

Garcia így 23, sikerrel megívott profi mérkőzést követően veszítette el a veretlenségét, míg a baltimore-i Davis 29 hivatásos találkozót követően is hibátlan rekorddal rendelkezik úgy, hogy csupán két alkalommal volt szüksége a pontozókra.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik