Érik az LSU-Alabama visszavágó a nagydöntőre

MÉSZÁROS GERGELY/GAÁL SÁNDOR (BOWL.HU)MÉSZÁROS GERGELY/GAÁL SÁNDOR (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2011.12.03. 14:06
null
Russell Shepard touchdownjával fordított az LSU, ezt követően pedig már nem volt megállás (Fotó: lsusports.net)
A tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnokság (NCAA) 13. fordulójában a BCS-rangsorában első két helyet birtokló LSU Tigers, Alabama Crimson Tide kettős magabiztosan hozta SEC-konferenciabeli rangadóját, így már csak az Oklahoma State Cowboys Oklahoma Sooners elleni fölényes sikere akadályozhatja meg, hogy ismét összecsapjanak az SEC nagyágyúi, ezúttal már a nemzeti nagydöntőben.

Big 12:

A hét mérkőzése: Texas A&M Aggies–Texas Longhorns 25–27

A BOWL.HU AJÁNLJA
Túl bonyolult az NCAA felépítése? Nem tud kiigazodni a rengeteg konferencián és csapaton? Ide kattintva mindent megtudhat!

1894 óta eddig minden évben megrendezték Texas állam legjelentősebb futballeseményét, a Lone Star Showdownt, egészen az idei évig. A Longhorns Big 12-túlhatalma és az Aggies SEC-be távozása olyannyira elmérgesítette a két csapat közti viszonyt, hogy a konferenciát váltó A&M nemes egyszerűséggel törölte versenynaptárából a rivalizálást. A két csapat ennek megfelelő vehemenciával és gyűlölséggel esett egymásnak, talán utoljára. A Case McCoy irányította vendégek az első negyedben nem találtak rést a hazaiak védelmén; a másik oldalon viszont Ryan Tannehill először Ben Malenát találta meg egy 7 yardos TD-átadással, majd 49 yardos FG-távra kormányozta csapatát, ami egy Randy Bullock-szintű rúgónak nem okozott gondot (10–0). Bullock folytatta Horns-ellenes ámokfutását, a második negyed elején 52 yardról is betalált, amit az ellentámadásnál a súlyos sérüléséből visszatért TE, Blaine Irby ellensúlyozott. Egy csodálatos trick playből kibontott Jaxon Shipley átadás nyomán szerzett TD-t (10–7). Ezután a védelmek következtek: először Quandre Diggs szedett le egy Tannehill-passzt a levegőből, majd a Texas ellenakciójánál A korábban hatpontost szerző Irby szenvedett el egy fumble-t, amit Eddie Brown szedett össze. Randy Bullock harmadszor is büntetett, ezúttal 29 yardról (13–7) és az ellendrive újabb Harsin-féle trükkös játékánál a freshman elkapó, Miles Onyegbule passzát Steven Terrell fülelte le. Az utolsó Texas támadást a nagyszünet előtt egy sack és egy false start tette pont nélkülivé.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                          partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16–7-es Aggies-előnynél és támadásvezetésnél 4 perc telt el a 3. negyedből, amikor a meccs egész képét megváltoztató playt láthatott a 12. ember. Tannehill rossz passzát Carrington Byndom vadászta le a saját 42-esen és 58 yardon át TD-ig futott vele vissza. 16–14-re zárkózott fel a Horns. Justin Tucker vendég FG-ja, majd a Hosszúszarvú secondary újabb tündöklése, Kenny Vaccaro INT-je után Cody Johnson 1 yardos erőfutásával a vezetést is átvette a Texas.16–24-es fordultak rá a csapatok a végjátékra, de egy újabb Bullock-hárompontossal és Jeff Fuller TD-akciójával az Aggies végső rohamot nyitott a győzelem megszerzéséért: 25–24-es hazai előnynél a kétpontos kísérlet azonban csődöt mondott és ezt a vendég Horns kihasználta. Case McCoy 25 yardos scramble-jével FG-távra lökte előre csapatát és egy vitatott bírói ítélet után FG-távra érve Justin Tucker 40 yardról nem hibázott. Az Őstermelőket a labdavesztések végezték ki, passzban és futásban is több yardot termeltek, mint a vendégek. Méltó, drámai meccsen búcsúztatták az ősi tradíciót, aggodalomra adhat okot, hogy ezt Tom Cruise és Adolf Hitler is megtette.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA

SEC:

A hét bukása: LSU Tigers–Arkansas Razorbacks 41–17

A Golden Boot Trófeáért vívott rivalizálás az utolsó negyedig kiegyenlített volt. Az elején még Jarius Wright TD-elkapása és Alonzo Highsmith 47 yardos fumble visszahordása 0–14-es meglepetésszagot árasztott, de egy Hilliard-futás és Tyrann Mathieu 92 yardos punt returnje jelezte, hogy a Tigrisek SEC- és nagydöntőre fenik a fogukat. Russel Shepard 9 yardos elkapása már a vezetést jelentette a Louisiana State számára és a 24–17-es utolsó negyedre fordulás a kiütést indította útjára. Spencer Ware 7 yardos, Jordan Jefferson 48 yardos TD-futására Drew Allemann FG-ja tette fel a koronát. A konferencia nyugati győzteseként és ligaéllovasként az LSU a Kelet-első Georgiával találkozik a szombati atlantai SEC-döntőben.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA

Auburn Tigers–Alabama Crimson Tide 14-42

Hol van már a tavalyi hó? – kérdezhetnénk a híres-neves Iron Bowl fordított produkciója láttán. A Tigrisek az idén már nem folytatnak Cam-tevékenységet és hiába gyógyultak meg a Toomer’s Corner fái, nem tudtak értékelhető ellenállást felmutatni a nagydöntős LSU-visszavágóért küzdő Bama ellen. Trent Richardson, az Elefántok vezető RB-je 203 yardot rohant és elkapott egy TD-átadást. A hazaiak képtelenek voltak támadó hatpontost összehozni, fumble visszacipelés és kickoff return TD állt a nevük mellet az eredményjelzőn. Az utóbbi évek legjobb Crimson Tide QB-ja AJ McCarron 184 yarddal és 3 TD-al zárta a meccset

Az SEC-, a Pac-12 és a Big12-konferenciákról bővebben ide, az ACC-, a Big East- és a Big Ten-konferenciák eseményeiről pedig ide kattintva olvashatnak bővebben a Bowl.hu-n!

NCAA, 14. JÁTÉKHÉT
Oklahoma State Cowboys (3.)–Oklahoma Sooners (10.)
December 4. vasárnap 02:00 (TV: ESPN America, élő)


A Bedlam Series idei mérkőzésének komoly hatása lehet a National Championshipért folyó versenyre amellett, hogy dönt a Big 12-konferencia győzteséről is. A National Championship vonatkozásában arra van szükség, hogy az Oklahoma State nagy győzelmet arasson a Sooners felett. Nagyon nehéz elképzelni, hogy egy szoros siker, vagy vereség hatására ne kerüljön sor az LSU és az Alabama újabb, immár nagydöntőbeli találkozására, a Cowboysnak egy esélye van a döntőbe bekerülésre, egy nagy győzelem. Az Oklahoma State az egyetlen csapat, amely még annyira az SEC csapatok közelében van a BCS listán, hogy esélye lehessen a National Championship Game-re való bejutásra. Weedenéknek ehhez kimagasló teljesítményt kell nyújtaniuk, és ezúttal nem elég az sem, hogy az offense megállíthatatlan ponttermelésbe kezdjen, szükség van arra is, hogy a védelem a szokásosnál jobban játsszon. Segíthet a Cowboysnak az, hogy a Sooners offense nem a régi Ryan Broyles (WR) kiesésée óta, és Landry Jones QB sincs bombaformában az utóbbi hetekben. Jones az elmúlt héten az Iowa State ellen néha még screen passzokat sem volt képes úgy megdobni, hogy ne az RB lábaihoz, derékmagasságba, vagy olyan erővel szálltak volna, hogy esély sem volt elkapásukra. Természetesen azt azért érdemes megjegyezni, hogy elég erős szél fújt a mérkőzésen, tehát ezzel valamennyire magyarázható a QB gyengébb játéka. Az utóbbi hetekben redzone-ban, vagy rövid yardos helyzetben a Sooners szívesen választ másik QB-t, a futásaival is veszélyes Blake Bellt küldik pályára. A kiesett kezdő RB, Dominique Whaley pótlása sikeres, Finch és Brandon Williams egészen kiválóan megoldják helyettesítését. Térjünk át azokra a pontokra, amik nem segítik a Cowboyst, ezek pedig a védelmek között fennálló érzékelhető különbség, a Sooners sackeket halmozó védőfala, és a múlt.

Utóbbi esetében érdemes tudni, hogy a Bedlam Seriest uralja a fociban a Sooners, 82 Oklahoma győzelem mellett mindössze 16 Oklahoma State diadal született 7 döntetlen mellett. És ami ennél is érdekesebb, hogy az elmúlt nyolc alkalommal a Sooners diadalmaskodott. Nehéz lesz ezzel is megküzdeni, de ha National Championship Game-et akarnak játszani Justin Blackmonék, akkor felül kell emelkedni a lelki tényezőkön is.

További beharangozókat ide kattintva olvashat a Bowl.hu-n!

AKIKRE ÉRDEMES FIGYELNI
Oklahoma State: Justin Blackmon (WR), Joseph Randle (RB), Brandon Weeden (QB), Levy Adcock (OT), Markell Martin (S), Grant Garner (C), Lane Taylor (OG), Tracy Moore (WR), Quinn Sharp (K, P), Jamie Blatnick (DE)
Oklahoma: Landry Jones (QB), Jamell Fleming (CB), Demontre Hurst (CB), Kenny Stills (WR), James Hanna (TE), Donald Stephenson (OT), Ben Habern (C), Frank Alexander (DE), Roy Finch (RB), Jaz Reynolds (WR)
BCS-RANGSOR
1. LSU 1.0000
2. Alabama 0.9551
3. Oklahoma State 0.8712
4. Stanford 0.8559
5. Virginia Tech 0.7811
6. Houston 0.7399
7. Boise State 0.7027
8. Arkansas 0.7003
9. Oregon 0.6862
10. Oklahoma 0.6710
11. Kansas State 0.5702
12. South Carolina 0.5684
13. Michigan State 0.5369
14. Georgia 0.5348
15. Wisconsin 0.4576
16. Michigan 0.4310
17. Baylor 0.3910
18. TCU 0.3310
19. Nebraska 0.2578
20. Clemson 0.1979
21. Penn State 0.1382
22. Texas 0.1334
23. West Virginia 0.1241
24. Southern Miss 0.0724
25. Missouri 0.0588
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik