Német Kupa: sporttörténelmet szeretne írni a negyedosztályú csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 12:16
null
Optimistán várja a Bayer Leverkusen elleni keddi Német Kupa-elődöntőt Lukas Kwasniok, a negyedosztályú 1. FC Saarbrücken trénere (Fotó: AFP)
Optimistán várja a Bayer Leverkusen elleni keddi Német Kupa-elődöntőt Lukas Kwasniok, a negyedosztályú 1. FC Saarbrücken labdarúgócsapatának vezetőedzője.    

 

„Első negyedik ligás együttesként jutottunk be a legjobb négy közé, ezzel klub- és futballtörténelmet írtunk. Most pedig sporttörténelmet akarunk írni”– fogalmazott a 38 éves tréner, aki ugyanakkor a realitás talaján mozog az esélyeket illetően.

„Alázatosak, de magabiztosak vagyunk. Száz meccs közül 99-et biztosan elvesztünk a Leverkusen ellen, de június 9-ét a Saar-vidék ünnepnapjává szeretnénk tenni”– mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy csapata három hónapja nem játszott tétmérkőzést, Kwasniok úgy véli, hogy ez alapvetően hátrány, „de egy meccset tekintve nem játszik szerepet”.

„Hatvan perc után jön az adrenalin és a végső sípszóig hajtja majd a játékosokat”– jósolta.

A tréner azt ugyanakkor hátrányként éli meg, hogy a koronavírus-járvány miatt ezt a találkozót is nézők nélkül rendezik meg.

„Így elveszítjük a 12. emberünket, 11 a 11 ellen kell küzdenünk. Ezzel együtt a körülmények egy kicsit szokatlanabbak lesznek, összességében ez nekünk kedvezhet”– mondta.

A házigazdák esélyeit némileg növeli, hogy hétfőn biztossá vált, a vendégek válogatott játékosa és aktuális gólfelelőse, Kai Havertz nem léphet pályára az összecsapáson. A középpályás már a szombati, Bayern München elleni bajnokit is kihagyta térd- és izomfájdalom miatt, s most már az is kérdéses, hogy vasárnap, a Schalke 04 elleni idegenbeli Bundesliga-találkozón ott lehet-e. Rajta kívül a csapatkapitány Lars Bender, továbbá Daley Sinkgraven és Leon Bailey is kihagyja a Saarbrücken elleni kupacsatát.

Az 1. FC Saarbrücken és a Bayer Leverkusen kedden 20.45 órától csap össze a Német Kupa első elődöntőjében. A másik ágon – szerdán – Bayern München–Eintracht Frankfurt csatát rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik