Red Bull Neymar Jr's Five: a Copa-szereplők után most magyarok varázsolhatnak

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 21:15
Kedden helyi idő szerint reggel fél 6-kor érkezett meg a Zsírkréták együttese a Red Bull Neymar Jr's Five világdöntőjének otthont adó Brazíliába, de az összesen csaknem 15 órás út ellenére sem lankadt a srácok játék utáni vágya, ugyanúgy előkerült a labda a zürichi repülőtéren átszállás közben, ahogyan már a dél-amerikai landolás során – ahol természetesen nagy siker arattak a hazaiak körében. Naná, majd épp az ötszörös világbajnok otthonában ne rajongana mindenki a labdáért...

Természetesen a brazíliai tengerparton is előkerült a labda
Természetesen a brazíliai tengerparton is előkerült a labda
Természetesen a brazíliai tengerparton is előkerült a labda
Természetesen a brazíliai tengerparton is előkerült a labda
Természetesen a brazíliai tengerparton is előkerült a labda


Adódhat a kérdés, mennyire izgatottak a csapat játékosai – Andorka Kristóf, Dudás Dániel, Fábián Gábor, Fábián Máté, Kalocsay Károly, Rónaszéki Botond és Weimann Richárd –, hogy Neymar otthonában mutathatják meg a tudásukat a PSG klasszisa szeme láttára, de aki követte már az előző kiírást is, az tudhatja, hogy rutinos versenyzőkkel van dolgunk, hiszen a Zsírkréták már tavaly is szerepelhettek a tornán, most pedig magyar címvédőként még tovább terveznek lépni.

Az összeszokottságra nem lehet panasz, hiszen a keret magja már négy éve együtt játszik, ráadásul Kalocsay és Dudás is felépült kisebb-nagyobb sérüléséből, így teljes erejükkel rohamozhatnak a mieink.

„Mindenki nagyon rá van pörögve erre az egészre, mindenki örül, hogy visszamehetünk, és úgy vagyunk vele: tavaly élveztük, hogy egyáltalán ott vagyunk, most másodszor próbáljunk valamit elérni is, aztán meglátjuk, hogyan sikerül” mondta ezt még az indulás előtt Andorka Kristóf.


A pécsi selejtezőből továbbjutó együttes számára a budapesti döntő nem indult zökkenőmentesen, hiszen mindkét csoportkörben becsúszott egy vereség, de amikor igazán kellett, akkor már csak a győzelmek jöttek.

A Zsírkréták csapata a legjobbkor lendült bele (Fotó: Red Bull)
A Zsírkréták csapata a legjobbkor lendült bele (Fotó: Red Bull)


„Nehezen indult a budapesti döntő, hiszen mindkét csoportkörben elszenvedtünk egy-egy vereséget, így mind a kétszer csak a második helyen jutottunk tovább – kezdte honi finálébeli összegzését Fábián Gábor, a Zsírkréták csapatkapitánya. – Az első körben nagyon visszaálltunk, mert azt hittük, hogy ilyen kis területen, ezen a borításon ez a nyerő taktika. Ez nem jött be, de aki látott bennünket, az ezt követően úgy jött fel ellenünk, hogy így játszunk majd, mi pedig a második körtől kezdve kitámadtunk, és ez szerintem megzavarta az ellenfeleket.”

Az indulás előtti csoportkép
Az indulás előtti csoportkép

A döcögős kezdés után belelendült a címvédő, de vajon mikor hitték el, hogy meglesz a duplázás és az újabb brazíliai utazás?

„Talán a második csoportkörben, amikor vereséggel kezdtünk, és már csak úgy juthattunk tovább, ha mind a két meccsünket megnyerjük, és mind a kétszer öt-nullára győztünk ezután (tehát az ellenfélnél egy játékos sem maradt végül – a szerző). Akkor éreztük, hogy »megjöttünk«, pont jókor. A negyeddöntőben is öt-nullára nyertünk, aztán az elődöntőben és a fináléban egy-nullára, de úgy gondolom, hogy nem forgott veszélyben egyik győzelmünk sem.”

A brazíliai életérzéssel kapcsolatban Fábián Gábor elmondta, szenzációs látni, ahogy kortól és nemtől függetlenül a munka végeztével gyakorlatilag bárki beáll egy spontán szervezett kis játékba – és mint a csapatkapitány is megjegyezte, a hölgyeknek és az idősebbnek sincs okuk szégyenkezni a technikai tudásuk miatt.

Nemtől, kortól függetlenül mindenki focizik a brazil tengerparton



SZABÁLYOK
Negyedik alkalommal hívja ki párbajra a világ legjobb amatőr focistáit Neymar, a PSG brazil világklasszisa. A Red Bull Neymar Jr's Five focibajnokság idei fordulóján a szabályok hűek maradnak ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet a focilegenda gyerekkorában is játszott Sao Paulo utcáin.

Az 5 fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tart, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát. A meccs tehát az idő lejárta előtt is véget érhet, ha az egyik félnek elfogynak a játékosai.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik