Szaúd-Arábia: kiteheti keretéből Neymart az Al-Hilal – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 14:29
null
Az Al-Hilal kiteheti keretéből a sérült Neymart (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, október közepén súlyos sérülést szenvedett a szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Hilal brazil sztárja, Neymar, akinek elszakadt az elülső keresztszalagja és meniszkuszszakadást is szenvedett, így számára véget ért az idény. A Daily Mail a szaúdi Arrijadijahra hivatkozva azt írja, az Al-Hilal azt tervezi, hogy kiteszi keretéből a brazilt, így helyére új játékost igazolhat.

 

Neymar a brazil válogatott Uruguay elleni 2–0-ra elveszített világbajnoki selejtezőjén sérült meg súlyosan, amely miatt ebben az idényben már nem léphet pályára.

A szaúdi liga szabályai szerint egy csapat legfeljebb nyolc külföldi játékost alkalmazhat, az Al-Hilal pedig kimerítette ezt a kvótát, hiszen a marokkói Jasszin Bunut, a szenegáli Kalidou Koulibalyt, a portugál Rúben Nevest, a brazil Michaelt, a brazil, de orosz állampolgársággal is rendelkező Malcomot, illetve két szerbet, Szergej Milinkovics-Szavicsot és Alekszandar Mitrovicsot is alkalmazza Neymar mellett.

A klub arra készül, hogy az idény hátralévő részére kiteszi a csapatból a PSG-től a hírek szerint 100 millió euróért szerződtetett, a szaúdi klubnál összesen 300 millió eurós fizetést kapó brazilt, hogy helyére egy másik légióst regisztrálhasson.

A szaúdi Arrijadijah nevű lap azt írja, hogy az Al-Hilal Neymar helyére egy balhátvédet igazolna – ezt pedig a klubhoz közeli források is megerősítették. A lap kitért arra is, hogy a csapat vezetőedzője, Jorge Jesus is megbeszélést folytatott a vezetőséggel, s azt kérte tőlük, hogy szerződtessenek egy külföldi bal oldali védőt – ehhez viszont ki kell tenniük a keretből Neymart.

A brazil támadó szaúdi bemutatkozása egyébként épp egy sérülés miatt csúszott, így Neymar egyelőre csak öt mérkőzésen lépett pályára szaúdi csapatánál, az ázsiai BL-ben egy gólt szerzett, a szaúdi bajnokságban három gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik