Ázsia-kupa: Dél-Korea megint a 90. perc után menekült meg, aztán Szon pazar góljával tovább is jutott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 17:42
Szon Hung Min kulcsember volt a negyeddöntőben is (Fotó: Getty Images)
Dél-Korea hosszabbításban 2–1-re felülmúlta Ausztráliát a labdarúgó Ázsia-kupa pénteki negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé. Jürgen Klinsmann csapata az elődöntőben Jordániával találkozik majd, amely pénteken Tádzsikisztán 1–0-s legyőzésével lépett tovább a katari tornán.

DÉL-KOREA–AUSZTRÁLIA 2–1

Egészen a 94. percig úgy tűnt, Craig Goodwinnak az első félidő hajrájában lőtt gólja elég lesz ahhoz, hogy Ausztrália, a 2015-ös bajnok harmadszor is elődöntőt játsszon a számára 2007 óta „hozzáférhető” Ázsia-kupán, ám ami utána következett, az felért egy rémálommal Graham Arnold csapata számára.

Az említett 94. percben Szon Hung Min tizenegyest harcolt ki Lewis Millerrel szemben, és a hosszas VAR-vizsgálat után Hvang Hi Csan ki is használta a lehetőséget (VIDEÓ ITT!), hosszabbításra küldve a meccset. A jelek szerint ez a dél-koreaiak specialitása ezen a tornán: ugyanígy, a ráadásban szerzett góllal menekültek meg a kieséstől a Szaúd-Arábia elleni nyolcaddöntőben…

Az a párharc a tizenegyesekig húzódott, ám ezúttal nem volt szükség szétlövésre, hiszen Szon Hung Min a 16-os sarka közelében megítélt szabadrúgásból remek gólt lőtt a 104. percben.

Az ausztrálok nehezen viselték a kései fordulatot, Aiden O'Neill egy brutális belépőért piros lapot kapott (VIDEÓ ITT!), és emberhátrányban nem sikerült az egyenlítés.

A kétszeres bajnok dél-koreaiak a legutóbbi hét kiírásban ötödször jutnak be a legjobb négy közé, ebben az időszakban egy ezüst- és három bronzérmet szereztek.

JORDÁNIA–TÁDZSIKISZTÁN 1–0

A 66. perc hozta a mérkőzés egyetlen gólját: Ihszan Haddad szöglete után Abdallah Naszib próbált a kapuba fejelni, nem érte el ideálisan a labdát, de szerencséjére az a mögötte felugró Vahdad Hanonov válláról a hálóba vágódott – öngól!

Ilyen a sors: néhány nappal ezelőtt Hanonov volt a tádzsikok egyik hőse, az Arab Emírségek elleni nyolcaddöntőben ő szerezte csapata egyetlen gólját, majd a győztes tizenegyespárbaj során is a kapuba talált…

Jordánia korábban kétszer játszott negyeddöntőt az Ázsia-kupán, 2004-ben Japántól, 2011-ben Üzbegisztántól kapott ki – most először jutott be a legjobb négy közé.
 

ÁZSIA-KUPA, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
Dél-Korea–Ausztrália 2–1 (Hvang Hi Csan 90+6. – 11-esből, Szon Hung Min 104., ill. Goodwin 42.) – hosszabbítás után
Kiállítva: O'Neill (105+4., Ausztrália)
Jordánia–Tádzsikisztán 1–0 (Hanonov 66. – öngól)

A szombati program
12.30: Japán–Irán
16.30: Katar–Üzbegisztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik