Ázsia-kupa: egyik legjobbját kiállították, de Irán továbbverekedte magát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 20:25
A drámai pillanat, amikor Mehdi Taremi a földön fekve megtudta, hogy Kim Dzsong Hjok játékvezető kiállította (Fotó: Getty Images)
Irán emberhátrányba került és tizenegyespárbajra kényszerült, de így is legyűrte Szíriát a labdarúgó Ázsia-kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Japán lesz az ellenfele. A „kék szamurájok” Bahreint verték meg 3–1-re szerdán.

 

IRÁN–SZÍRIA 1–1 – 11-esekkel 5–3

Az esélyes irániak tervei szerint indult a mérkőzés, Mehdi Taremi a 34. percben magabiztosan belőtt egy büntetőt (VIDEÓ ITT!), ám aztán jöttek a szíriaiak, és csoportkörbeli egyetlen góljuk szerzője, Omar Hrbin – ugyancsak tizenegyesből – válaszolt a 64. percben (VIDEÓ ITT!)

Az irániak gondjait tetézte, hogy legjobbjuk, Taremi a rendes játékidő hajrájában összeszedett két sárga lapot (szimulálás, majd taktikai szabálytalanság – VIDEÓ ITT!), azaz a hosszabbításnak létszámhátrányban futott neki a Team Melli.

A ráadás nem hozott gólt, a döntés a tizenegyesekre maradt: az irániak mind az ötöt belőtték, a szíriai Fahd Juszef lövését Alireza Beiranvand vetődve kivédte a második sorozatban (VIDEÓ ITT!) – Irán jutott be a legjobb nyolc közé.

BAHREIN–JAPÁN 1–3

Doan Ricu első félidőbeli gólját Kubo Takefusza megtoldotta a magáéval a szünet után, Japán uralta a mérkőzést, és az is csupán néhány percnyi zavart okozott, hogy Szuzuki Zion kapus és Ueda Ajasze összeügyetlenkedett egy öngólt a 64. percben. A 72. percben Ueda maga gondoskodott arról, hogy visszaálljon a kétgólos különbség.

ÁZSIA-KUPA (KATAR)
NYOLCADDÖNTŐ
Bahrein–Japán 1–3 (Szuzuki Z. 64. – öngól, ill. Doan 31., Kubo 49., Ueda 72.)
Irán–Szíria 1–1 (Taremi 34. – 11-esből, ill. Hrbin 64. – 11-esből) – 11-esekkel 5–3
Kiállítva: Taremi (90+1.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Február 2.
12.30: Tádzsikisztán–Jordánia
16.30: Ausztrália–Dél-Korea
Február 3.
12.30: Irán–Japán
16.30: Katar–Üzbegisztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik