Afrika Kupa: menesztették az egyiptomi válogatott portugál kapitányát

Vágólapra másolva!
2024.02.05. 10:31
Menesztették posztjáról Rui Vitóriát (Fotó: Getty Images)
Menesztették posztjáról Rui Vitóriát, az egyiptomi labdarúgó-válogatott portugál szövetségi kapitányát, miután a válogatott egyetlen mérkőzést sem nyert az Afrikai Nemzetek Kupáján.

A helyi szövetség vasárnap döntött a kérdésben, azt követően, hogy a hét ANK-győzelemmel rekorder együttes már a nyolcaddöntőben búcsúzott az Elefántcsontparton zajló tornán.

Átmenetileg a volt válogatott Mohamed Jusszef vezeti a válogatottat, amíg az illetékesek megtalálják az új – ugyancsak külföldi – kapitányt.

Az egyiptomiak legnagyobb sztárja, Szoboszlai Dominik liverpooli csapatársa, Mohamed Szalah a Ghána elleni csoportmérkőzésen megsérült, később már nem is tudott pályára lépni. A gárda előbb vele, majd nélküle három döntetlent játszott a csoportkörben, a 16 között pedig tizenegyesekkel kikapott Kongótól.

Vitoria utódja sajtóhírek szerint a francia Hervé Renard lehet, az 55 éves szakember jelenleg hazája női nemzeti csapatát irányítja. Renard 2012-ben a zambiai, 2015-ben az elefántcsontparti együttessel nyert Afrika-kupát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik